Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
invitatie de nunta handmade
invitatie de nunta handmade

[Interviu] Anca Milchiș – „Invitațiile realizate manual sunt produse de nișă, destinate persoanelor care caută obiecte cu personalitate”

Quillingul este tehnica de rulare a benzilor de hârtie , care apoi, lipite într-o anumită formă se pot obține diverse obiecte decorative. Această artă este una destul de veche, iar începuturile ei le găsim în Egiptul Antic. În secolele XVI – XVII o regăsim și în Europa, în special la călugării renascentiști din Franța și Italia. Aceștia o foloseau pentru decorarea cărților și a obiectelor religioase.

Astăzi, quilling-ul este este folosit pentru confecționarea unor felicitări personalizate, invitații de nuntă, rame foto, diverse obiecte ornamentale, mărțișoare. Mai multe despre această tehnică de rulare a hârtiei, dar și despre prima ediție a Festivalului Business Handmade, aflați din interviul pe care ni l-a acordat Anca Milchiș de la My quilling planet.

De unde a pornit pasiunea ta pentru obiectele handmade și în special pentru cele realizate prin tehnica quilling?

Întotdeauna i-am admirat pe cei care vând lucruri făcute de mână și mi se părea o cale frumoasă de a-ți câștiga existența. Dar părea un vis greu de realizat. Bunica mea făcea plapume și era cunoscută în satele vecine pentru calitatea produselor ei, iar asta a avut un impact puternic asupra mea, încă din copilărie, mai ales prin faptul că lucra de acasă și nu trebuia să meargă la serviciu.

Cu toții am creat lucruri făcute cu mâinile în timpul școlii sau am învățat de la prieteni să facem brățara prieteniei, dar nu ni s-a arătat și oportunitatea de a ne întreține din lucrul cu propriile mâini.

Acum 6 ani am văzut pe internet imagini cu produse și lucrări de artă realizate prin tehnica quilling. Culorile și formele 3D realizate din hârtie m-au impresionat și mi-am dorit să pot face și eu așa ceva. Tehnica este simplă, rularea unor fâșii de hârtie, așa că am început imediat și de atunci nu m-am mai oprit.

Specializarea ta sunt invitațiile de nuntă handmade. Care sunt cele mai căutate concepte de invitații?

Chiar la început publicam pe blog felicitările pe care le realizam și clienții mi-au cerut să concep invitații de nuntă personalizate pentru ei. Invitațiile realizate manual sunt produse de nișă, destinate persoanelor care caută obiecte cu personalitate, care să-i reprezinte și care să fie de calitate. La mine au avut succes foarte mare invitațiile cu floarea soarelui, dar în ceea ce privește invitațiile realizate manual, în general, cele mai căutate concepte sunt cele croite special pe tematica nunții.

De unde îți iei doza de inspirație în realizarea acestora?

Sursa mea de inspirație este natura, fiindcă acolo găsesc mereu noi forme și combinații de culori.

Clienții sunt o altă sursă importantă de inspirație și, chiar dacă unele solicitări nu se finalizează cu o comandă, modelele realizate le public în magazin deoarece produsele pe care le cer clienții au cel mai mare succes.

Culorile care sunt în tendințe, marii producători de invitații, trendurile care există pe piață (vintage, rustic, glamour) sunt resurse care mă ajută la conceperea unor modele noi.

Pe lângă invitațiile de nuntă, ce alte tipuri de produse mai creezi?

anca milchis quilling
Sursa foto: My Quilling Planet

Creez buchete din flori de hârtie, felicitări, ornamente și decorațiuni, iar când am timp mă relaxez încercând tehnici noi precum tricotatul.

Dacă tot se apropie sărbătorile, recomandă-ne câteva idei de cadouri personalizate.

Pentru doamne, recomand bijuterii realizate manual, lumânări din ceară de albine, cosmetice naturale, agende și obiecte vestimentare.

Pentru domni recomand accesorii vestimentare, agende cu coperți de piele, brățări din piele.

Pentru copii recomand biscuiți și ciocolată produse de către micii întreprinzători, căni îmbrăcate sau păpuși din lână.

Obiecte ceramice, covoare țesute din lână și aranjamente florale specifice Crăciunului pentru cei care caută cadouri pentru casă. Toate acestea vor fi disponibile la târgul din cadrul Festivalului Handmade Business.

Cum te organizezi ca să împaci și munca și îndatoririle de mamă?

Pentru a eficientiza timpul pe care îl am la dispoziție folosesc multe liste, planific săptămâna următoare încă de duminică și lucrez mult seara de pe la ora 21. Urmăresc să petrec timp de calitate când sunt cu fetița mea și îi explic faptul că uneori sunt mai aglomerată – cum este acum, dar că e temporar și va trece. Soțul meu mă ajută foarte mult și consider că viața de mamă este mai frumoasă când soțul te sprijină și când poți să lucrezi de acasă.

În perioada 25-27 noiembrie vei organiza prima ediție a Festivalului Handmade Business la Cluj Napoca. Care este scopul acestui eveniment?

Scopul acestui eveniment este de a promova domeniul handmade și produsele de calitate și de a atrage atenția publicului asupra oportunității pe care o reprezintă producția locală de bunuri.

Cui se adresează festivalul și ce fel de produse vom găsi acolo?

Festivalul se adresează tuturor persoanelor cărora le plac produsele handmade, dar și celor sceptici. Am selectat expozanții astfel încât să fie lucruri variate, dar de calitate, pentru categorii și gusturi diferite – îmbrăcăminte, bijuterii, decorațiuni, produse cosmetice, agende personalizate, obiecte pentru copii și bebeluși, inclusiv produse alimentare. Îi încurajăm pe vizitatori să comunice cu expozanții, să le spună ce fel de lucruri și-ar dori să găsească la stand, fiindcă, așa cum spuneam mai sus, clienții sunt cei care ne ajută să creăm cele mai bune produse.

Ce activități vor avea loc pe parcursul celor trei zile?

Pe toată durata festivalului se va desfășura expoziția cu vânzare.

În fiecare zi vor avea loc seminarii pe teme handmade business: vineri, A,B,C-ul unei afaceri handmade, sâmbătă, Meșteșug de succes în cadrul căruia 6 specialiști vor vorbi despre teme precum fotografie de produs, legalitate sau creativitate, iar duminică, Când valorile devin valoare adăugată: fișă de produs.
În fiecare zi vor avea loc ateliere handmade pentru adulți și copii.

Care au fost cele mai mari provocări în ceea ce privește organizarea evenimentului?

A fost extrem de greu să selectez participanții și să spun nu unor persoane care chiar întruneau toate cerințele, dar din cauza spațiului limitat a trebuit să fac selecția.

O altă provocare a fost să construiesc un eveniment de calitate cu un buget cât mai mic și să accept faptul că fiind prima ediție oamenii vor fi sceptici și prea puțin dispuși să ne susțină.

Volumul mare de persoane cu care a trebuit să comunic a fost o încercare, cred că și acum mai sunt oameni cărora nu am reușit să le răspund deoarece multe s-au petrecut pe repede înainte, dar după festival voi reveni cu un mesaj astfel încât toți cei care au manifestat interes pentru evenimentul nostru să primească un răspuns.

Obiectele handmade au devenit tot mai apreciate în contextul în care ne dorim să aducem o notă de unicitate, fie că este vorba de un cadou, de anumite decorațiuni pentru casă sau de unul dintre cele mai importante evenimente din viața noastră.

Cover - Sursa foto: My Quilling Planet
Liliana

Liliana

Liliana este pasionată de lectură, călătorii și marketing. Îi place să fie la curent cu tot ce mișcă în mediul online și să descopere oameni, locuri și culturi noi. A absolvit turismul la Cluj, dar viața ei profesională a luat o nouă întorsătură în urma participării la prima ediție a Online Marketing Academy by Google Romania.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *