anda zelenca_4
anda zelenca_4

[Interviu] Anda Zelenca – „Dacă am unghiile roșii, asta nu înseamnă că voi purta ruj roșu toată luna”

Când vine vorba de armonia dintre machiaj și manichiură, mulți ar zice că cele două se întrepătrund. Că machiajul trebuie să fie în ton cu manichiura. Deși această afirmație este cât se poate de adevărată, acest lucru nu înseamnă că cele două trebuie să fie asortate, sau mai rău, identice. Dimpotrivă, ele trebuie să fie complementare una pentru cealaltă. Ca să descoperim mai multe despre secretele de machiaj și armonia acestuia cu manichiura, i-am adresat o serie de întrebări Andei Zelenca, un blogger de beauty care are experiență în această ramură a frumuseții. Te invit să citești răspunsurile acesteia în cele ce urmează și să îi adresezi și tu întrebări în comentarii!

Anda Zelenca și-a început blogul acum 6 ani, în 2010. Acesta a crescut exponențial de atunci, ajungând la un număr impresionant de cititori. Ușor, Anda, care la început era doar pasionată de machiaj și manichiură, a absolvit cursuri de calificare în domeniu, rafinându-și talentul. În ultima perioadă, ea poate fi urmărită și pe canalul ei de Youtube, nu doar pe blog, unde face tutoriale de machiaj, taguri și alte clipuri interesante.

Toamna aduce un iz de inspirație pentru machiaj și manichiură. Ție ce-ți inspiră?

Aș putea spune că toamna este anotimpul meu preferat, dar totuși cred că îmi place la fel de mult și primăvara.  Toamna mă fascinează natura, bineînțeles! Nuanțele arămii ale frunzelor, tonurile aurii, serile reci și zilele calde, perfecte pentru plimbări, m-au inspirat mereu în ceea ce privește machiajul și manichiura. Uneori, nici nu am răbdare să scadă temperaturile, căci parcă o invit să vină mai repede cu nuanțe de la vișiniu la prună uscată, atât în ceea ce privește manichiura, dar și pe buze. Ador rujurile închise la culoare și îndrăznețe!

Cum ți-ai descrie stilul personal în ceea ce privește machiajul?

Rujuri îndrăznețe, rujuri îndrăznețe și din nou, rujuri îndrăznețe! J Dacă în perioada facultății eram un fluturaș colorat și îmi plăcea să experimentez cât mai mult în ceea ce privește machiajul, acum sunt mult mai potolită și, de cele mai multe ori, port doar tuș și mascara sau chiar numai mascara, fond de ten și un ruj în culori care, de obicei, variază de la roșu la vișiniu, la bordeaux și prună uscată. Și să nu uit, conturarea sprâncenelor este un must!

10400012_10153299812375973_7752677362416712469_n

Sursa Foto: Anda Zelenca

Care este trendul tău preferat dintre cele de toamnă-iarnă din acest an în materie de machiaj?

Îmi place foarte tare trendul cu eyeliner-ul grafic. Sunt o mare fană a minimalismului și a formelor geometrice, atât în machiaj, cât și în ceea ce privește articolele vestimentare, print-uri, bijuterii și, nu în ultimul rând, decorațiuni interioare. Eu am adoptat trendul acesta și în vară, pentru simplul motiv că îmi place și probabil voi continua să o fac, indiferent cât timp va rămâne „la modă”. Un alt trend care mă fascinează este cel cu buzele închise, dar, din răspunsurile de mai sus, cred că este deja evident.

Cum ți-ai adaptat rutina de machiaj temperaturilor scăzute?

Sinceră să fiu, eu mă bucur când scad temperaturile. Vară este problema cea mare, când pur și simplu ți se scurge machiajul de pe față. În anotimpul rece încerc să nu uit să îmi hidratez cât mai bine tenul, chiar dacă acesta este gras, deoarece un ten gras poate fi deshidratat în același timp. Și rezultatul nu este prea drăguț. Nimeni nu vrea luciu în zona T și cojite pe față în același timp, nu? În rest, nu cred că schimb prea multe lucruri. În general, îmi place să experimentez și să mă las purtată de val în ceea ce privește machiajul, așa că nu prea țin cont de anotimp. Dacă îmi doresc să port buze neon iarna și un ruj bordeaux vara, o voi face negreșit!

Produsul de machiaj la care nu ai renunța niciodată este…

Este o întrebare grea, foarte grea. Și realizez cât de diferit ar fi fost răspunsul meu de-a lungul timpului. În liceu aș fi zis că nu aș putea să trăiesc fără mascara, apoi aș fi zis că fondul de ten este vital, dar acum există și BB cream-urile, care se ocupă de hidratare și uniformizarea tenului în același timp. Așa că acum, în 2016, la 28 de ani, voi alege conturarea sprâncenelor. Acestea sunt neglijate de multe ori când ne machiem, însă este important să nu uităm că ele ne încadrează fața. Eu sunt blonduță și dacă nu le conturez, mă simt ca o stafie.

12308199_1022820337739950_6290090659170915549_o

Sursa Foto: Anda Zelenca

Care este cel mai important aspect al unui machiaj, pentru tine?

Cel mai important aspect al unui machiaj este să fie făcut corect și curat. Și bineînțeles, nu mă refer acum la faptul că toate ar trebui să avem o diplomă de machiaj în dulap, ci doar la a încerca ca pașii pe care îi parcurgi, să fie făcuți într-un mod cât mai corect. Fiți atente să alegeți nuanța potrivită la fondul de ten. De multe ori, o nuanță mai deschisă cu un ton este o alegere mai fericită decât o nuanță mai închisă. Aveți grijă la liniile dure când vă conturați fața sau când aplicați fardul în pliu, nu vă conturați excesiv sprâncenele în culori mult mai închise decât aveți nevoie, folosiți un creion pentru contur când aplicați rujuri pentru că efectul final este mult mai curat și frumos, aplicați pudra pe zona T dacă este nevoie (aceasta face machiajul să reziste mai mult) și lista ar putea continua…

Linie de tuș dramatică sau buze în culori puternice? De ce?

Ruj în culori puternice! Pentru că îmi place să pun accentul pe buze și pentru toate motivele enumerate mai sus.

12705413_10153781650795973_7669726449494716564_n

Sursa Foto: Anda Zelenca

Știm că tu te ocupi, în timpul tău liber și de manichiură. Cum arată pentru tine manichiura de toamnă ideală?

Eu sunt adepta minimalismului și în ceea ce privește manichiura. Nu îmi plac modelele încărcate, nu îmi (prea) place sclipiciul, ci de obicei aleg să le las așa, într-o culoare. Dacă este cazul să aleg un model, îmi plac cele geometrice sau cu influența Aztecă. Toamna gravitez spre nuanțe de vișiniu, prună uscată, bordeaux, marsala, navy, etc.

Cum arată pentru tine armonia dintre machiaj și manichiură? Contează cât de mult se asortează cele două?

Nu aș zice că țin cu dinții de asta. Dacă am unghiile roșii, asta nu înseamnă că voi purta ruj roșu toată luna. Însă, recunosc, dacă apar într-o poză cu unghii roșii și buze roz, să zicem (lucru care nu se prea întâmplă), parcă mă deranjează vizual. Totuși, cred că nuanțele pe care le aleg eu în ceea ce privește manichiura, de obicei, sunt destul de permisive, atât în ceea ce privește îmbrăcămintea, cât și machiajul.

palton-rosu-bonprix-2

Sursa Foto: Anda Zelenca

Spune-ne un secret pe care cititorii tăi nu îl știu încă!

Ohhh, întrebarea aceasta este grea, deoarece m-am deschis de multe ori, atât pe blog, cât și pe Youtube și am vorbit vrute și nevrute! Totuși, sunt 6 ani de zile de când figurez în mediul online și pot spune ca am crescut și m-am maturizat deodată cu blogul. Nu găsesc un secret în momentul acesta, îmi pare rău…sunt ca o carte deschisă!

Tu ce întrebări i-ai adresa Andei? Te invităm să le adaugi în comentarii, ca Anda să le poată citi și răspunde!

Ba mai mult, te așteptăm și marți, 25 octombrie, pentru următorul #interviucubeautyblogger, din care vei afla mai multe despre machiajul de Halloween.

Cover - Sursă foto: Anda Zelenca
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.