logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Carmina Cimpoeru – despre depășirea limitelor, încrederea în sine și viziune

carmina cimpoeru

Carmina Cimpoeru este un designer tânăr și ambițios care a absolvit în 2012 programul de masterat, secția design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, cu diploma Magna cum laude.

Colecțiile semnate Carmina Cimpoeru, se remarcă prin designul minimalist, creativitate și preocupare pentru transformarea tiparelor. Atunci când alegi să porți ținutele brand-ului Carmina Cimpoeru, alegi ținute cu design unic care știu să-ți pună în valoare personalitatea. Materialele de calitate, atenția la detalii, finisajele de excepție, precum și formele asimetrice te vor face să te îndrăgostești de aceste creații lucrate cu atâtă grijă.

Am stat de vorbă cu Carmina și am aflat ce înseamnă munca făcută cu pasiune, determinarea și perseverența în construirea unui brand de succes.

Ştim că ai absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj Napoca, ce te-a determinat să faci această alegere?

Da, aşa este, am absolvit programul de masterat în design vestimentar, în cadrul UAD Cluj. Mi s-a mai pus această întrebare şi de câte ori mă gândesc la un răspuns, singurul care îmi vine în minte este că nu eu am ales acest drum, ci el pe mine.

Tot ceea ce eu am avut de făcut a fost  să muncesc, să învăţ, să îmi depăşesc limitele (pe care de cele mai multe ori noi singuri ni le impunem), să cred în mine şi în viziunea mea.

Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ai întâmpinat, ca tânără absolventă în drumul tău spre construirea brand-ului Carmina Cimpoeru?

Eu, eu am fost cea mai mare provocare a mea …:))

Cred că în tot ceea ce facem,  zi de zi ar trebui să existe 1% geniu şi 99% muncă. Dacă plecăm din start cu ideea că nu se poate, este prea greu, nu am cum, îmi lipsesc multe, ș.a.m.d, nu vom reuşi niciodată şi asta nu pentru că nu putem ci pentru că nu vrem.

Ne impunem nişte limite şi odată ce ajungem acolo credem că totul se termină acolo. Şi nu este aşa, de acolo începe totul.

Spune-ne, te rog, câteva detalii despre creaţiile tale vestimentare. Care este conceptul de baza şi prin ce articole se remarcă?

Fiecare colecţie are propriul concept în jurul căruia construiesc şi dezvolt întreaga colecţie. Însă, sunt câteva principii şi elemente după care mă ghidez, care au creat continuitate în creaţiile mele şi care au ajutat la construirea imaginii şi brandului CC.  Minimalismul, croiul în aparenţă simplu, dar mereu cu un twist, accentul pus pe detalii care cred că îţi oferă o identitate şi fac diferenţa, calitate unul dintre aspectele la care ţin foarte mult, calitatea în materiale, în execuţie, în design.

creatii carmina cimpoeru

Sursa foto: Carmina Cimpoeru

Care este acel element definitoriu pentru brandul tău care se regăseşte în fiecare colecţie?

Sunt mai multe elemente pe care le folosesc şi care se reinventează cu fiecare colecţie, însă dacă ar fi să descriu unul ar fi cămaşa. Este în sine un accesoriu, un element complex care mă inspiră contiunuu.

camasa carmina cimpoeru

Sursa foto: Carmina Cimpoeru

Cărui tip de personalitate feminină se adresează colecţiile tale?

Creaţiile mele nu pun etichete, (decât cea cu brandul), nu impun vârstă şi personalitate. Vârsta este doar un număr, iar cu personalitatea te naşti sau o construieşti în timp. Creaţiile mele vorbesc despre atitudine, despre curajul de a fi diferit şi a merge uneori contra curentului. Tu alegi ce vrei să fii în fiecare zi, hainele te ajută doar să scoţi asta şi mai mult în evidenţă. Tu trebuie să porţi hainele ..nu ele pe ţine. Despre asta este vorba.

Cum arată o zi de lucru din viaţa ta de designer şi care sunt principalele tale surse de inspiraţie?

O zi de lucru este în fiecare zi, oră, minut, secundă…, în domeniul asta nu te poţi pune la birou şi te apuci de lucru după un orar bine stabilit şi la ora x ai terminat programul, te-ai ridicat şi ai plecat.

Aici mintea ta lucrează contiunuu, vezi o imagine care poate genera mii de idei, asculţi o muzică şi gândul îţi fuge spre alte idei, citeşti ceva şi brusc ai altă idee şi în tot timpul asta defapt ai alte lucruri de făcut şi mai trebuie să îţi notezi şi ideile astea că apoi vin altele…şi tot aşa. De aceea suntem numiţi artişti cu capul în nori…pentru că acolo suntem în majoritatea timpului. Creativitatea nu ţine cont de program, de zi , de noapte sau de alte lucruri.

Cum ţi-ai descrie propriul stil în câteva cuvinte?

Propriul stil…chiar acum câteva zile citeam pe un site de profil un articol chiar de spre asta. Despre stilul şi hainele designerilor. De cele mai multe ori designerii nu au un stil, au cel mult o uniformă.

Nu avem timp să ne creeam un stil sau haine pentru noi. Hainele designerilor sunt outdated, old şi boring. În majoritatea cazurilor nu îmbrăcăm ceea ce creeam. Suntem atât de focusați pe ceea ce facem şi de cele mai multe ori neglijăm alte aspecte din viaţă noastră, printre care şi ăsta. Când petreci mai mult de 10 ore pe zi în atelier, printre schiţe, materiale, ace, ațe, tipare şi altele, nu te gândeşti decât să fii confortabil în hainele sau încălţările din acea zi. Nu ai timp să construieşti seara outfit-uri pentru a două zi…

La mine apropape tot timpul funcţionează cămaşa, t-shirt-ul, jeanşi şi tenişi. My daily uniform…

Ce părere ai despre trendurile în materie de fashion din toamna această şi care dintre ele se pliază cel mai bine stilului tău ?

Tendinţele vin şi pleacă, stilul rămâne.

Roată a fost deja inventată, noi doar o reinterpretam şi o trecem prin filtrul personal.

Care sunt cele mai importante proiecte pe care brandul Carmina Cimpoeru le pregătește pentru viitor?

Proiecte am mereu work în progress, însă cred că cel mai important este că pe parcursul acestor proiecte să nu ne pierdem identitatea şi viziunea cu care am pornit.

Ce sfat le-ai oferi celor care vreau să aleagă o astfel de carieră?

The sky isn’t the limit. 🙂

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *