Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Craft Zone – „Oamenii își doresc să fie cât mai unici și cât mai personalizați”

craft zone

Obiectele personalizate înregistrează tendințe ascendente în contextul în care suntem tot mai mult preocupați de unicitatea și gradul de personalizare a ceea ce oferim sau deținem. Avem nevoie de obiecte care să pună în valoare spațiul în care sunt amplasate, să creeze anumite experiențe, nu să fie uitate acolo.

Idea de deschide un atelier de gravură, sculptură și imprimare 3D a venit tocmai din dorința de îmbina pasiunea pentru a crea ceva frumos și unic, cu studiile din domeniul și documentarea continuă. Așa ia naștere Craft Zone sau atelierul în care ideile tale pot să prindă contur. Mai multe despre aceste tendințe în materie de decorațiuni, puteți afla din interviul pe care ni l-a acordat Daniel de Craft Zone.

Ce este Craft Zone și de unde ți-a venit această idee de business?

Facultatea mi-a oferit câteva oportunități care m-au pus pe gânduri. Am fost fascinat de mic de ceea ce înseamnă zona de craft când meșteream acasă cu tata sau cu bunicii prin curte. În anul 3 de facultate am prins drag de design-ul de interior unde am învățat cum se gândește și concepe un produs. De acolo mintea a început să joace și încet-încet a ajuns la forma care este acum.

Care sunt pricipalele servicii și ce faceți diferit față de concurenții din nișa voastră?

După o analiză mai în detaliu și un chestionar completat de aproximativ 1000 de oameni am ajuns la concluzia că este necesar un asemenea atelier. Am început să facem căutări pentru utilajele care ne ajută să ajungem la o calitate superioară a produselor. Avem în acest moment un gravator laser foarte performant de dimensiuni mari, o mașină cu comandă numerică (CNC) și o imprimantă 3D, care ne ajută să oferim clienților noștri partea de personalizare de care ei au nevoie. Atuul nostru este rapiditatea și modul în care ne respectăm clienții.

Cui se adresează produsele pe care voi le gravați/imprimați?

Produsele și serviciile noastre sunt pentru acei clienți care doresc să ofere un cadou către parteneri/prieteni, personalizat în stilul și viziunea lor. Avem posibilitatea să gravăm în materialele moi, lemn, piele, plastic, plexiglasa, sticla,etc.

Care sunt persoanele care apelează cel des la serviciile voastre?

pat din lemn masiv craft zone

Sursa foto: Facebook Craft Zone

Principalii noștri clienți sunt firmele care au nevoie de personalizare de produs sau creare de produs unicat. Persoanele fizice nu sunt încă familiarizate cu partea de personalizare de produs. Dorim să facem cunoscute serviciile noastre și acestor persoane pentru a face cadourile oferite să prindă o mai mare valoare sentimentală.

Care este tehnologia pe care voi o folosiți?

Noi oferim posibilitatea de personalizare a produselor prin gravare, sculptare în lemn și printare în formă tridimensională. Parte de gravură o facem cu o mașina laser care ne permite să gravăm obiecte de dimensiuni mai mari. E vorba de 1200 mm / 900 mm și obiecte cu o înălțime de 200 mm. Mașina cu comandă numerică (Router CNC) ne permite de asemenea să debităm materiale de dimensiuni medii și mari. Are o masă de 1250 mm / 2500 mm și o înălțime de 200 mm. Printerul tridimensional (3D Print) oferă posibilitatea creării de obiecte cu dimensiunea de 130/130/130 mm. Pot fi folosite doua feluri de materiale plastice pentru printare, PLA si ABS.

Care sunt principalele voastre surse de inspirație?

Fiind o echipă pasionată, inspirația noastră vine din curiozitatea de a descoperi și crea obiecte cât mai deosebite pentru clienții noștri. Ne mai inspirăm și de la competitori și din revistele de specialitate. Ne documentăm în permanență pentru a putea rămâne conectați la noile tehnologii și noile trenduri din piață.

Care sunt lucrările de care sunteți cei mai mândri?

cutie carte craft zone

Sursa foto: Facebook Craft Zone

Avem o gamă variată de clienți. Cei care doresc produse de serie și cei care doresc piese unicat. Avem în acest moment câteva lucrări cu care ne putem mândri. Este vorba despre o cutie în care poate fi așezată o carte. Avem standuri de bijuterii pentru a putea fii puse mai bine în valoare. Avem sigle pentru mari producători de mezeluri. Avem ceasuri personalizate. Aș putea să enumăr toate produsele care le-am creat până acum. De toate suntem foarte mândri. Punem mult suflet în crearea lor.

Cum arată o zi de lucru din viața voastră?

Ziua începe la ora 8:30 când ne adunăm în atelier. Ne bem cafeaua/ceaiul de dimineață după care organizăm o ședința scurtă pentru a putea pune pe hârtie viitoarele creații din ziua respectivă, după care începem munca. După pauza de prânz avem jumătate de oră pentru citit și documentat în funcție de ce dorește fiecare. Programul oficial se încheie la ora 17 însă foarte rar se întâmplă acest lucru deoarece ne face plăcere să petrecem timpul în atelier. Suntem o echipă de oameni pasionați în ceea ce facem și împreună dorim să aducem multă bucurie clienților noștri.

Care sunt perspectivele voastre de viitor în ceea ce privește dezvoltarea business-ului și cum credeți că vor evolua aceste tendințele în anii următori?

Planurile noastre de viitor sunt cât se poate de optimiste. În anul următor ne dorim să creștem echipa cu oameni pasionați și dedicați design-ului. Dorim să achiziționăm și alte utilaje care să ne ușureze și mai mult munca și forța de muncă să fie pentru concepția produsului și nu munca fizică. Avem în vedere accesarea unor proiecte cu finanțări nerambursabile pentru acestea.

În anii următori considerăm că acest segment al personalizării produselor și al celor unicat o să crească deoarece oamenii își doresc să fie cât mai unici și cât mai personalizați pe stilul lor. De la haine și încălțăminte până la cadourile și obiectele din jurul lor. Ne bucurăm că putem să ajutăm la punerea în practică a viselor și dorințelor lor.

Voi cât de des apelați la obiectele personalizate atunci când vreți să oferiți un cadou cuiva drag?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *