Ioana Dumitrache
Ioana Dumitrache

[Interviu] Ioana Dumitrache – „Machiajul trebuie să înfrumusețeze, dar fără să epateze”

Toamna s-a instalat chiar bine, iar stilul nostru de viață a fost complet dat peste cap. De la o rutină de îngrijire a pielii care trebuie adaptată noilor temperaturi, la un regim alimentar care are nevoie de modificări, modul în care ne îngrijim trebuie să se schimbe. Ca să îți oferim câteva sfaturi în acest sens, am stat de vorbă cu Ioana Dumitrache, una dintre cele mai cunoscute fețe din bloggingul de beauty românesc. Te invit să citești răspunsurile Ioanei și să vii cu propriile întrebări pentru aceasta, în comentarii!

Ioana Dumitrache și-a început cariera de blogger în 2012, când a deschis blogul „The Beauty Fun Fashion Blog”, prescurtat „The BFF Blog” (n.r. în limba engleză, BFF face referire și la „Best Friends Forever”, însemnând „cei mai buni prieteni”). Ea a câștigat Școala de Beauty Blogging de la L’Oreal, dar și numeroase premii Digital Divas.

Cum ți-ai descrie stilul de viață? Dar cel de machiaj?

Stilul meu de viață este unul agitat, dar destul de echilibrat. Însă nu mă plâng pentru că în fiecare moment fac ceva ce îmi place și care mă face fericită. La capitolul machiaj eu am o viziune clară: machiajul trebuie să înfrumusețeze, dar fără să epateze. Prefer un machiaj mai simplu, dar foarte bine executat decât ceva care pur și simplu doar atrage atenția.

Ai reușit să devii o inspirație pentru multe femei prin #MyBodyJourney, seria de articole de pe blogul tău, ce reacții îți stârnește acest aspect?

Mă bucură foarte tare. Aveam deja o comunitate faină a blogului, dar acum am o comunitate și mai faină formată din femei care au aceleași preocupări ca mine. Să fiu sinceră, eu am decis să îmi împărtășesc povestea pe blog tocmai pentru că și eu caut inspirație la alte persoane. Este într-un fel modul meu de a spune mulțumesc pentru sprijin și inspirație.

ioana-dumitrache
Sursa foto: Ioana Dumitrache

Anul trecut ai făcut și un curs de tehnician nutriționist. Cum te-a ajutat acesta?

Am ajuns la concluzia că educația despre nutriție ar trebui predată în școală sau măcar să avem programe specializate la televizor astfel încât oamenii să fie expuși acestor informații chiar și fără voia lor. Cursul de Tehnician Nutriționist pe care l-am făcut la Fitness Education School mi-a schimbat, în primul rând, relația pe care o aveam cu mâncarea. Dacă înainte o vedeam ca pe o recompensă, acum știu că este doar un combustibil pentru organismul meu și mă concentrez întotdeauna pe a-i furniza cele mai bune surse de nutrienți.

Ce le recomanzi femeilor care vor să calce pe urma ta în această călătorie spre un organism mai sănătos?

În primul rând, le sfătuiesc să aibă răbdare, să nu pună presiune asupra lor și să nu se concentreze doar pe rezultate. Apoi mi se pare foarte important să se înconjoare de persoane care le susțin și le respectă deciziile, și nu în ultimul rând, să nu se compare cu alte persoane, ci cu ele însele de la începutul călătoriei.

Cum se schimbă rutina ta de zi cu zi pe parcursul toamnei?

Dacă nu te referi doar la machiaj, să știi că primul lucru pe care l-am schimbat cu ocazia venirii toamne este ora antrenamentelor. Când se lumina devreme nu aveam nicio problemă cu trezitul la ora 05:30-06:00, însă de câteva săptămâni mi-e foarte greu să ajung la antrenamente la ora 7 dimineața. La capitolul îngrijirea pielii am observat că folosesc mult mai des crema de mâini decât pe timpul verii, iar la machiaj mă îndrept din ce în ce mai des spre o paletă cromatică în tonuri de kaki, cărămiziu sau roșu.

ioana-dumitrache2
Sursa foto: Ioana Dumitrache

Trecerea de la temperaturi ridicate la unele ceva mai scăzute afectează de multe ori pielea, tenul tău cum reacționează?

Într-adevăr, în sezonul rece pielea trebuie hidratată mai intens, însă nu pot sa spun că mă afectează prea tare acest lucru. Sunt de părere că dacă îți îngrijești cu atenție tenul pe tot parcursul anului, schimbările de temperatură nu te vor afecta prea tare.

În ce constă rutina ta de îngrijire în această perioadă?

Dimineața îmi spăl tenul cu un gel sau o spumă de curățare, apoi aplic crema hidratantă și plec la antrenament. După antrenament curăț rapid fața cu apă micelară și aplic o cremă colorată cu spf.

Seara îmi demachiez mai întâi ochii cu un produs bifazic și apoi tenul cu apă micelară sau lapte demachiant. Îndepărtez resturile de machiaj cu un burete konjac și gelul de curățare, iar apoi aplic o cremă hidratantă. Sună complicat, dar îmi ia foarte puțin timp!

Dacă ar fi să renunți la toate produsele de machiaj, în afară de unul, pe care l-ai păstra?

Aș păstra rujul roșu mat. Nu mă întreba pe care anume pentru că am un short list cu doar 6 astfel de rujuri preferate.

ioana-dumitrache-blog-makeup
Sursa foto: Ioana Dumitrache

Care e machiajul tău „Go To” în perioada toamnei?

Bază de machiaj Oriflame The One Illuskin, fond de ten Armani Fusion Makeup Foundation, Nyx HD concealer, Make Up For Ever Super Matte Loose Powder, Bourjois Blush (pe care îl folosesc și ca fard), Urban Decay Bronzer, Anastasia Beverly Hills Glow Kit, Bourjois Liner Feutre Slim, L’Oreal Miss Hippie mascara și Sleek Matte Me lipstick în nuanța Rioja Red. Aceste produse aplicate fix în această ordine. Nu-mi mai mai mult de 10-15 minute.

Spune-ne un secret pe care cititorii tăi nu îl știu încă!

Până anul trecut nu îmi plăcea deloc culoarea albastru. Acum este una dintre culorile mele preferate!

Tu ce întrebări i-ai adresa Ioanei? Te invităm să le adaugi în comentarii, ca Ioana să le poată citi și răspunde!

Ba mai mult, te așteptăm și marți, 18 octombrie, pentru următorul #interviucubeautyblogger, din care vei afla mai multe despre machiaj, manichiură și armonia dintre cele două. 

Cover - Sursa foto: Ioana Dumitrache
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.