Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Marius Costișor – Segmentul Rent a Car este într-o continuă dezvoltare în România

Din ce în ce mai mulți români optează pentru închirierea unei mașini atunci când călătoresc în vacanță sau în interes de serviciu prin țară. Același lucru se întâmplă și în cazul celor care se întorc în România, de la muncă din străinătate. Pentru a înțelege mai bine care sunt avantajele închirierii și care sunt criteriile pe care trebuie să ne bazăm atunci când ne dorim să închiriem o mașină, am stat de vorbă cu Marius Costișor, manager la 321 Rent a Car.

Care sunt cele mai mari avantaje ale unei mașini închiriate față de orice alt mijloc de transport?

Avantajele unei mașini de închiriat sunt multe și diverse, în funcție de necesitățile și prioritățile fiecărui client. Printre cele mai importante, cred că se numără independența pe care ți-o oferă o mașină, fiind la dispoziția clientului 24/24 h, indiferent dacă dorește să călătorească în oraș sau în afara orașului. Un alt beneficiu de care trebuie să țină cont este costul redus al unei mașini de închiriat în detrimentul mașinii personale. Acesta nu trebuie să aibă grija cheltuielilor ocazionate de service-ul autoturismului, plata asigurărilor, impozitelor și taxelor de drum, toate aceste taxe fiind în sarcina închiriatorului.

Care sunt cele mai închiriate tipuri de mașini în funcție de categoriile de clienți?

Pentru segmentul business venim cu soluții personalizate în funcție de nevoile fiecărei companii în parte, indiferent dacă fac parte din categoria multinaționalelor sau INM-urilor. Avem soluții rapide și economice, cu costuri transparente pentru fiecare partener în parte, în funcție de nevoile lor. Nu putem spune ca există un tip de mașină preferată de segmentul business, deoarece activitățile desfășurate sunt diferite, iar noi ne pliem pe nevoile clienților.

Familiile reprezintă o categorie importantă în activitatea noastră de rent a car. Aceștia preferă, în general, mașinile spațioase și economice, deoarece vin în oraș cu multe bagaje – toți cei care au copii înțeleg foarte bine ce înseamnă să pornești într-o călătorie cu 1, 2, 3 sau chiar 4 copii pentru mai multe zile. Noi le recomandăm familiilor în special mașinile kombi, atât pentru spațiul generos de care dispun, cât și pentru consumul redus de combustibil și fiabilitatea mașinilor.

O altă categorie de clienți este reprezentată de clienții străini. Aceștia vin, de regulă, pentru perioade scurte, marea majoritate călătoresc în interes de afaceri, se deplasează pe distanțe mici și preferă mașini compacte.

Un segment special este și cel al clienților care preferă mașinile cu cutie de viteză automată. Acest segment este format în cea mai mare parte din români plecați de mulți ani în America sau Canada care vin să-și petreacă concediile în România.

masina

Sursa foto: 321 Rent a car Cluj – Facebook

Cum a început businessul 321RentaCar, unde se află în prezent și unde vrea să ajungă?

În anul 2011 am început ca unic asociat și angajat în fimă, cu o singură mașină, un Ford Focus. În scurt timp, am început să achiziționez și alte mașini în funcție de cerințele pieței. După un an, am cooptat-o și pe soția mea în afacere, la început s-a axat mai mult pe partea juridică, deoarece aceasta este specializarea ei, dar odată cu creșterea parcului auto, și implicit a sarcinilor, am ajuns să ne împărțim atribuțiile. În prezent, suntem patru persoane care facem tot posibilul să oferim servicii de înaltă calitate pentru a avea clienți mulțumiți. În viitorul apropiat dorim să oferim clienților noștri, pe langă serviciile de rent a car, și servicii de cazare, chiar lângă aeroport. Mulți dintre clienții noștri vin și/sau pleacă cu avionul, iar multe dintre zboruri sunt noaptea. De aceea, ne-am gândit să venim în sprijinul acestora și cu servicii de cazare pe lângă cele de închirieri.

Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ai avut în cei 5 ani de business?

Una dintre cele mai mari provocări a fost formarea unei echipe competente, care să fie îndreptate spre nevoile clientului. Este destul de greu să găsești oameni care doresc să se implice cu adevărat în ceea ce fac și să conștientizeze importanța lor în relația cu clienții. Pentru noi contează foarte mult ca persoana care interacționează cu clientul să știe să asculte în permanență doleanțele acestora, pentru ca împreună să dezvoltăm servicii personalizate pentru fiecare client în parte.

Cât de mare este flota auto de la 321RentaCar și ce tipuri de mașini sunt disponibile pentru închiriere?

Parcul auto este format din peste 60 de mașini din clasa mică sau compactă, ca de exemplu Dacia Sandero, Ford Fiesta sau Skoda Fabia; din clasa medie compactă – cea mai solicitată clasă – care este reprezentată de autoturisme precum Dacia Logan, Ford Focus, Skoda Octavia, Renault Megane. Din clasa medie avem autoturisme precum Ford Mondeo, VW Passat, iar din clasa universal allroad sunt autoturisme ca Dacia Duster, Ford Kuga, precum și clasa minivan si multivan, reprezentată de mașini cu 7 locuri, respectiv 8+1 locuri.

Văd că oferta de mașini de închiriat este una bogată. Care sunt criteriile după care se alege o mașină de către clienții 321RentaCar ?

În general, clienții caută mașini economice, care să se comporte bine la drum. Printre cele mai închiriate mașini sunt cele din clasa compactă, așa cum am spus și anterior, datorită faptului că sunt mașini spațioase și au un consum redus de combustibil. O categorie aparte, tot mai des întânită în ultima perioadă, este reprezentată de persoanele care solicită autoturisme mari de 8 + 1 locuri, acestea fiind perfecte pentru familii numeroase sau grupuri.

flota auto

Sursa foto: 321 Rent a car Cluj – Facebook

Care sunt cele mai importante atuuri ale 321 Rent a Car?

Ca în orice afacere, seriozitatea și importanța pe care o acordăm clienților sunt regulile de bază după care ne ghidăm. Facem tot ce ne stă în putință pentru a oferi servicii de calitate, personalizate în funcție de nevoile clienților noștri.

Cine sunt clienții care închiriază cel mai mult o mașină?

Românii plecați la muncă în străinătate și care se întorc cu avionul la Cluj.

Cum poate cineva să închirieze o mașină de la voi? Care sunt pașii care trebuie urmați?

Orice persoană care are peste 24 de ani și deține un permis de conducere de minim 3 ani poate apela cu încredere la serviciile noastre de rent a car, făcând o rezervare pe site-ul nostru www.321rentacar.ro sau direct la telefon. Clienții pot alege tipul de mașină preferat sau le putem recomanda noi un model anume, în funcție de necesitățile lor. Pe lângă închirierea mașinii dorite, oferim și o gamă variată de servicii adiționale precum scaune auto pentru copiii între 0-7 ani, GPS, telefon mobil, etc.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

  1. Cu siguranta independenta pe care o ai cand alegi sa inchiriezi o masina este unul dintre cele mai mari beneficii, in detrimentul transportului in comun, taxi, uber, curse speciale si asa mai departe. Avand in vedere ca piata s-a maturizat si mai mult in 2017 (s-au asa simt eu) preturile tind sa coboare tot mai mult, iar bonusurile si serviciile sa fie orientate catre client.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *