Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Nicolle Stănese – despre carieră, viața personală și secretul unei vieți fericite

Meseria de jurnalist m-a atras întotdeauna. Încă de mică răsfoiam revistele mamei, iar după ce am învățat să citesc, îi citeam acesteia știrile și reportajele din ziare în timp ce ea trebăluia prin casă. Peste ani, pasiunea mea pentru povești s-a concretizat atunci când am decis să urmez facultatea de Jurnalism. Acum, am ocazia să împărtășesc poveștile mele și altora, și sunt mândră de acest lucru. Însă, eu nu sunt singura care a avut acest vis și l-a transformat în realitate. Nicolle Stănese, o tânără de doar 25 de ani din Sibiu și-a dorit și ea o carieră în jurnalism, însă nu ca redactor, ci ca și prezentator, și a reușit acest lucru, conturându-și deja o frumoasă carieră. Am stat de vorbă cu ea și i-am adresat câteva întrebări legate de carieră și viața personală și despre ce o face pe ea fericită.

Ți-ai început cariera în televiziune când încă erai adolescentă, la vârsta de 16 ani. De atunci ai prezentat mai multe emisiuni, majoritatea de divertisment. Ce te-a determinat să faci trecerea de la o emisiune de divertisment la una culinară, Bake off România?

Nici nu știu dacă a fost o decizie la care am stat să mă gândesc sau a fost o propunere pe care nu am putut să o refuz. Cumva, eu am făcut o pauză în televiziune în ultimii trei ani, pentru că am avut-o pe fetița mea și mi-am dedicat ei tot timpul. Iar ulterior a venit propunerea celor de la Pro TV, și, sinceră să fiu, chiar îmi doream ca ei să îmi facă o propunere. Așa că, în continuare cred că ceea ce-ți dorești în viață, îți atragi tu și, deci, ți se întâmplă, trebuie doar să crezi în asta.

M-am regăsit tare mult în viziunea celor de la Pro TV și în acest format, pentru că îmi doream să revin în televiziune într-un program curat, frumos, în care nu să nu te enervezi sau să trebuiască să fii de partea cuiva. E bine să ai doar favoriți, ceea ce s-a și întâmplat și uite că așa am ajuns în locul acesta.

Te-au inspirat concurenții? Gătești acasă?

praituri-nicolle-stanese

Sursă foto: Facebook Nicolle Stănese

Foarte mult m-au inspirat. Cumva mă regăsesc în bucătăria mea mult mai mult acum, știu să fac mult mai multe lucruri și, uneori, o mai învăț și pe mama mea, de exemplu tocmai am învățat-o să pună în orez unt, și mă mai surprind, eu pe mine, că învăț lucruri grozave de la concurenți. Adică, chiar sunt lucruri cu care eu am plecat acasă și, mai multe decât atât, le-am pus în practică.

Care este prăjitura ta preferată?

Tiramisu este prăjitura mea preferată. Aceasta era și înainte de emisiune și a rămas și acum.

Pe lângă cariera de jurnalist, printre pasiunile tale se numără și moda. Știu că ai fost model pentru designerul român Nicoleta Stoica și ai deja și propriul brand de produse vestimentare. Ce reprezintă Melor pentru tine?

jacheta-pantaloni-melor

Sursă foto: Facebook Nicolle Stănese

Melor este o afacere, așa a început și așa și continuă. Este un brand 100% românesc, înființat la Sibiu (nr. și producția tot acolo este) pe care vrem să îl creștem și să îl ducem cât mai sus, dar tot românesc să rămână. Eu sunt cea care creează hainele, dar în colaborare cu echipa mea. Mi-e greu să spun că eu le creez pentru că lucrăm foarte mult, împreună cu echipa mea, și încercăm să fim puțin mai diferiți, mai deosebiți și încercăm să personalizăm cât mai mult produsele. Cred că sunt departe de a fi un designer vestimentar și nici nu îmi doresc acest lucru.

De unde îți iei inspirația pentru hainele pe care le creezi? Ai anumiți designeri pe care îi urmărești?

Mă inspir foarte mult din tot ce văd în jurul meu. În ziua de azi, este foarte simplu să te inspiri, tot ce trebuie să faci este să te uiți în stânga, în dreapta și sigur îți vine o idee. Plus că mai sunt platformele precum Insatgram, Pinterest, Facebook, plus bloggeri de fashion. Știu că și aici, în Cluj, sunt câteva bloggerițe foarte frumoase și talentate, care sunt surse de inspirație. Deci, mă inspir din orice… din orice trăiesc în fiecare zi, din orice văd.

De exemplu, dacă mă trezesc acasă că nu am un tricou alb care să aibă spatele gol, nu decolteu, merg la partenerii mei și le spun că trebuie să facem tricouri albe cu spatele gol că, așa cum mi-a trebuit mie, sigur i-ar trebui și altcuiva.

Ești încă foarte tânără, însă ai deja o carieră foarte frumoasă. Care este proiectul, pe plan profesional, de care ești cea mai mândră?

Emisiunea Bake off România, cu siguranță. Asta, în ceea ce privește televiziunea. Dincolo de aceasta este Melor, care mi-e drag și pe care încercăm să îl creștem frumos. Dar Bake off România este proiectul care mă regăsesc cel mai mult, în meseria mea, și sper să ajute Dumnezeu să avem cât mai multe sezoane.

Care crezi că este calitatea ta principală, care te-a ajutat să ai succes pe plan profesional, indiferent dacă vorbim de cariera în televiziune sau în modă?

Perseverența, cred, la calități și inconștiența, la defecte. Sau, nu știu, poate că uneori și inconștiența este o calitate și atunci o putem trece și pe asta alături de perseverență. Întotdeauna mi-a plăcut să fac ce vreau și să nu țin cont dacă merge totul spre inconștiență.

Cu o viață profesională atât de activă, îți rămâne suficient timp și pentru cea personală, pentru Ana Victoria?

În primul rând este ea și totul gravitează în jurul Anei Victoria și așa este firesc să fie. Eu nu aș putea să mă gândesc la altceva mai presus de ea. Oricum, îmi fac procese de conștiință și când ajung după ora cinci după masa acasă, chiar dacă eu o duc la grădiniță dimineața, o iau la ora 12.00, o culc și apoi mai merg două-trei ore la job. Dar nu, ea este cu siguranță punctișorul în jurul căruia gravitez, așa că în primul rând, e timp pentru ea, apoi pentru altele.

Spune-ne, te rog, trei activități pe care fiica ta, Ana-Victoria, adoră să le faceți împreună.

ana-victoria-ponei

Sursă foto: Facebook Nicolle Stănese

Ne place să mergem în parc (nr. în Sibiu) și să ne dăm cu Cezar, care este un ponei foarte drăguț și pe care Ana Victoria îl călărește cu mare satisfacție.

Ne place foarte mult să mergem la orice curte, gospodărie sau persoană care are animale, de la vaci, cai, până la tot ceea ce înseamnă păsările de curte și așa mai departe.

De asemenea, ne place să ne jucăm cu plastilina, să facem baloane din apă cu săpun și toate nebuniile acestea foarte cunoscute de părinții ce au copii de vârsta Anei Victoria.

Noi suntem o revistă online nișată pe activitățile de dimineața, de aceea vrem să aflăm care este rutina ta de dimineață?

nicolle-stanese-ana-victoria

Sursă foto: Facebook Nicolle Stănese

În ultimul timp, de când Ana Victoria merge la grădiniță, lucrurile stau așa: ne trezim, amândouă încercăm să ne trezim una pe alta, mai mult eu pe ea, deși uneori este foarte matinală și odată ce a deschis ochii, nu mai are nicio problemă să își continue activitățile; ne îmbrăcăm repede, ne spălăm pe dinți, bem o cafea/o cacao cu lapte, fugim la grădi; eu mă întorc acasă, un sfert de oră mă mai retușez sau ce mai am nevoie și apoi fug la sală, după care fug la birou, după care, la 12.30, merg să o iau de la grădiniță și dorim împreună. În ultima vreme își dorește să doarmă pe burtica mea, ca și atunci când era mică, iar acum, când venim de la grădiniță, asta îmi spune prima data: „Vreau să dorm pe burtica ta!”.

În încheiere, te rog să le transmiți un mesaj cititorilor Bună Dimineața.

În primul rând, vreau să vă rog să luați din viață lucrurile frumoase și simple. În al doilea rând, să înțelegeți că viața ne-o facem noi, iar ceea ce ne dorim, ni se întâmplă. Eu sunt exemplul palpabil a faptului că lucrurile se întâmplă așa. Și, nu în ultimul rând, să credeți în voi și în puterile voastre, acesta este cel mai important [lucru]. Vă pup!

Interviul a fost realizat, la Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului de deschidere a showroom-urilor a două branduri de lux ce aparțin companiei internaționale de luxury consumer goods IBS (International Brand Stores Netherlands). Este vorba despre Canar.ro, cu experiență în comerțul online cu cosmetice și parfumuri și Bautura-Online.ro, distribuitor de băuturi alcoolice de la branduri de lux. Aici, prezentatoarea de televiziune Nicolle Stănese a fost prezentă în calitate de ambasador al brandului Canar în România.

Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *