Search
Generic filters
Exact matches only

Lacul Bodensee, destinație inedită de vacanță

lacul-constanta

Dacă nu v-ați planificat încă vacanța și, pe deasupra, sunteți indeciși asupra destinației și a programului, luați în calcul următoarea idee care îmbină muntele, apa, orașul, ineditul: Lacul Bodensee (sau Lacul Constanța, în limba română), situat la granița dintre Germania, Austria și Elveția. Lacul Bodensee este destinația perfectă pentru toate gusturile, potrivită atât pentru cei singuri, cât și pentru cupluri sau familii pentru copii.

Trebuie reținut faptul că nu este o destinație scumpă, în ciuda faptului că Lacul Bodensee este situat într-o zonă turistică. Din România este relativ simplu de ajuns: cu avionul până în Memmingen (cu curse low-cost) sau în Munchen, iar de acolo cu trenul până în unul din orășelele de pe malul lacului: Lindau sau Friedrichshafen (ambele în Germania). Dacă vreți să ajungeți în Elveția, trebuie să luați feribotul din Friedrichshafen. Pe teritoriul Elveției, cel mai interesant orășel de vizitat este Konstanz.

Iată opt motive pentru a vă petrece vacanța în zona Lacului Bodensee:

1. Orășelele din jurul său sunt pitorești, au un aer medieval, o arhitectură specific bavareză și sunt adevărate oaze de liniște. Cele mai importante localități sunt: Lindau, Friedrichshafen, Meersburg, Überlingen,  Konstanz, Arbon, Bregenz.

lacul-bodensee_63514749

Sursa foto: © Glacyer

2. Este cel mai mare lac din Alpi, situat pe Rin, cu o suprafață de 571 km pătrați, o lungime de 63 de km și o lățime maximă de 14 km.

3. Este cel mai mare lac din Germania și al treilea din Europa Centrală după Balaton din Ungaria și Geneva din Elveția.

4. Are zece insule dintre care cele mai importante sunt Lindau, Mainau și Reichenau.

5. Portul din Lindau, cu farul și cu Leul Bavarez este unul dintre cele mai pitorești locuri din zona lacului.

portul-lindau_11012964

Sursa foto: © Manfredxy

6. Arhitectura bavareză, casele pictate, străduțele înguste cu magazine și restaurante de mici dimensiuni din Lindau și Friedrichshafen.

7. Muzeul Zeppelin din Friedrichshafen, locul unde în 2 iulie 1900, constructorul german Ferdinand Graf von Zeppelin a zburat prima dată cu un dirijabil cu structură metalică, cunoscut sub numele de zeppelin. În prezent, deasupra lacului, frecvent pot fi observate în zbor zeppelinuri, iar în oraș a fost realizată o statuie a lui von Zeppelin.

8. Orașul Konstanz cu statuia imensă Imperia, cu o greutate de 18 tone și o înălțime de 9 metri. Este amplasată pe un piedestal care se rotește în jurul axei sale.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *