Search
Generic filters
Exact matches only

Locațiile serialului „Game of Thrones” în realitate

Dacă ești fan al serialului Game of Thrones și ți-ai dorit vreodată să ajungi în lumea lor, pentru a experimenta totul la un alt nivel, poți face asta oarecum, vizitând locurile în care au avut loc filmări pentru cele 5 sezoane deja difuzate. Iată cum arată în realitate locurile folosite drept platouri de filmare pentru Westeros și Essos.

Fereastra Albastră, Malta

insula-gazo-malta_27321022

Sursă foto: © Preisler

Fereastra s-a format în mod natural, după prăbușirea unei peșteri din stâncă. În prezent, datorită eroziunii puternice, poarta se va prăbuși în câțiva ani, iar locația își va schimba denumirea în Vârful Albastru.

Locația nunții lui Daenerys Targaryen

azure window GOT

Sursă foto: Business Insider

În Game of Thrones, locația a fost aleasă pentru nunta dintre Daenerys Targaryen și comandantul Khal Drogo. În lumea serialului, stânca se află la periferia Pentosului.

Plaza de Toros de Osuna, Spania

plaza de toros de osuna_50088668

Sursă foto: © Icononiac

În imagine poți vedea corida unui orășel din zona Sevilliei, în Spania. Așa cum poți să îți imaginezi, este o coridă obișnuită, în care au loc lupte cu tauri și toreadori.

Groapa lui Danzak, Meereen

corida spania GOT

Sursă foto: Business Insider

În Urzeala Tronurilor, corida se transformă în locul unde Daenerys Targaryen îl călărește pentru prima dată pe Drogon.

Fort Lovrijenac, Croația

Fort-lovrijenac-croatia_67558811

Sursă foto: © Marinv

Fort Lovrijenac este o fortăreață din Dubrovnik, Croația, construit în secolul 11. Fortăreața a servit drept apărare împotriva venețienilor care veneau să cucerească cetatea.

Castelul din Red Keep, King’s Landing

fort lovrijenac GOT

Sursă foto: Business Insider

Fortăreața reprezintă exteriorul castelului din Red Keep, King’s Landing, unde se află Tronul de Fier. Mai exact, în imagine este reprezentată scena în care Littlefinger se oferă să o scoată pe Sansa din King’s Landing, la începutul sezonului 3.

Podul Roman din Cordoba, Spania

podul-roman-Cordoba_35801356

Sursă foto: © Mmeeds

Podul a fost construit în secolul 1 de către romani, în Cordoba, Spania. De atunci, acesta a fost restaurat de mai multe ori, astfel că doar două cupole mai sunt originale.

Baza podului Volantis

podul roman GOT

Sursă foto: Business Insider

În universul Game of Thrones, podul roman se transformă în podul Volantis, pe care îl traversează Tyrion și Varys, în sezonul 5 al serialului.

The Dark Hedges, Antrim, Irlanda

dark-hedges-irlanda_52339622

Sursă foto: © Kevin George

Arborii au fost plantați de o familie în secolul 18, pentru a le oferi oaspeților acestora o priveliște uimitoare până să ajungă la poarta casei lor. Se află în nordul Irlandei, în Antrim.

King’s Road (Drumul Regelui)

dark hedges GOT

Sursă foto: Business Insider

În universul Game of Thrones, drumul este denumit Drumul Regelui și este prezent în scena din primul episod al celui de-al doilea sezon, în care Arya Stark scapă din King’s Landing deghizată în băiat și îi are alături pe Yoren, Gendry și alții care urmează să se alăture Night’s Watch.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

devtalks

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *