logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Lucruri interesante despre femei

Pentru unii bărbați, femeile reprezintă niște mistere greu de descifrat. Mulți dintre aceștia au renunțat deja să le descifreze, alții încă mai duc lupte pe acest front, dar oricum ar fi, toți dorim să ne cunoaștem partenerele de viață cât mai bine. Tocmai de aceea am adunat în lista de mai jos câteva curiozități despre sexul frumos.

1. În lume, aproximativ 14 milioane de adolescente rămân însărcinate în fiecare an, iar din acestea, circa 90% trăiesc în țări în curs de dezvoltare.

2. În 1945 s-a înregistrat nașterea unei fetițe sănătoase după cea mai lungă perioadă de sarcină din lume: 17 luni și 11 zile. Acest lucru s-a datorat, conform medicilor, dezvoltării foarte lente a fetusului.

3. În jur de 1.600 de femei mor în fiecare zi datorită complicațiilor care apar la naștere.

4. Primul drept de vot al femeilor a fost acordat de Noua Zeelandă, în 1893. La noi în țară femeile au drept de vot din 1938.

5. Primul președinte de sex feminin a fost Sirimavo Bandaranaike din Sri Lanka. Ea a ocupat poziția în 1960, fiind realeasă în 1970.

6. Prima femeie doctor  din lume Merit Ptah din Egiptul Antic, care a trăit în 2700 î.Hr și despre care istoricii susțin că este prima femeie nu doar din medicină, ci din istoria tuturor științelor.

7. În China și India, părinții determină sexul copilului cât mai curând posibil, pentru a lua decizia de avort în caz că bebelușul este de sex feminin.

8. Violența împotriva femeilor este prima cauză a morții și rănilor, cauzând mai multe victime decât cancerul, malaria, accidentele de mașină sau războiul.

9. Ziua Femeilor de pe 8 Martie a fost prima dată celebrată în 1909.

10. Speranța de viață a femeilor este mai mare decât cea a bărbaților în aproape toate țările din lume.

11. Cea mai întâlnită afecțiune medicală la femei este depresia. Circa 25% dintre reprezentantele sexului feminin experimentează depresia cel puțin o dată în viață.

12. Cuvântul ”femeie” din limba română provine din latinescul ”familia” – familie.

13. În legendele sumerienilor și ale australienilor aborigeni se crede că lumea a fost creată de către o femeie.

14. Statisticile spun că femeile nu înșeală pentru sex, ci din dorința de stabili o relație emoțională cu altcineva, o dată ce aceasta se pierde în cuplu. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile de peste 30 de ani.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.