Search
Generic filters
Exact matches only

Lucruri interesante despre Game of Thrones

Fiind, în prezent, cel mai urmărit show de pe planetă, serialul TV Game of Thrones stârnește curiozitatea tuturor. Romanele scrise de George R.R. Martin și transpuse într-un serial de televiziune, și-au câștigat rapid miliarde de fani în întreaga lume. Totodată, Urzeala Tronurilor prezintă și foarte multe lucruri interesante, mai puțin cunoscute de publicul larg. Iată câteva dintre acestea:

 1. În 2012 mai mult de 150 de bebeluși din întreaga lume au fost botezați cu numele de Khaleesi, în timp ce numele Arya câștigă din ce în ce mai multă popularitate în Statele Unite.
 2. Actrița Sophie Turner, care o interpretează pe Sansa Stark, a adoptat câinele care a jucat rolul lui Lady, acel dire-wolf pe care ea l-a primit de la tatăl său și care a fost ulterior executat de către regele Joffrey. Numele său real este Zunni.
 3. Inima de cal mâncată de Daenerys pentru Khal Drogo era de fapt o substanță asemănătoare cu jeleurile, ce cântărea în jur de 1,5 kilograme.
 4. Peter Dinklage, actorul care îl interpretează pe piticul Tyrion Lannister, este vegetarian. Toată carnea pe care o consumă pe platourile de filmare este de fapt falsă.
 5. Femeia care a interpretat-o pe soția lui Robb Stark este Oona Chaplin, nepoata celebrului Charlie Chaplin.
 6. Actorul care l-a interpretat pe Viserys Targaryen, fratele lui Daenerys, este Harry Lloyd, stră-stră-nepotul lui Charles Dickens.
 7. Actorul care joacă rolul lui Theon este Alfie Allen, fratele cântăreței Lily Allen.
 8. Limba tribului Dothraki a fost creată exclusiv pentru serial și conține mai mult de 3000 de cuvinte.
 9. Peter Dinklage (Tyrion Lannister) și cu Lena Headey (Cersei Lannister) erau prieteni cu mult timp înainte de începerea serialului.
 10. Scriitorul George R.R. Martin a  dezvăluit finalul cărții producătorulor de televiziune D.B Weiss și David Benioff, pentru ca aceștia să poată continua serialul în cazul în care el nu va trăi până la finalul cărților.
 11. Actorul care îl interpretează pe Maestrul Aemon din Night’s Watch este orb în viața reală, exact ca și în serial.
 12. După lansarea primului episod, actorul care îl interpretează pe Joffrey, Jack Gleeson, a primit o scrisoare de la George R.R. Martin în care scria: ”Congratulations, everyone hates you!”.
 13. Lupii care au apărut în primul sezon erau interpretați de câini Inuit Nordici, dar cei din următoarele sezoane au fost lupi adevărați, inserați digital în filmare.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *