Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Lucruri pe care e posibil să nu le știi despre viață

Viața noastră pare un concept atât de simplu – te naști, crești, devii cineva, apoi mori. Însă, de fapt, aceasta este mult mai complexă decât ne-am putea imagina. Toate informațiile pe care urmează să le citești ar putea să te facă să realizezi cât de importantă și nesemnificativă e viața ta în același timp. Totodată, ar putea să te motiveze să faci ceea ce-ți dorești din aceasta, ca să nu o irosești. Iată, deci,  câteva lucruri pe care e posibil să nu le cunoști despre viață:

 1. Oamenii trebuie să mănânce aproximativ 35 de tone de mâncare, pe tot parcursul vieții, pentru a-și susține existența.
 2. Pe parcursul unei vieți umane, pielea noastră se regenerează complet de aproximativ 900 e ori.
 3. Ne petrecem aproximativ 3 luni din viață stând pe WC.
 4. Dacă ar fi acumulat tot timpul în care bărbații se uită la femei, acesta ar fi cel puțin un an din viața lor.
 5. Mai multe succese minore, care vin constant, te fac să te simți mai împlinit în viață decât câteva succese majore din când în când.
 6. Omul este un animal social. Din acest motiv, științific vorbind, oamenii care au mai mulți prieteni duc o viață cu aproximativ 3,7 ani mai lungă decât cei care nu au foarte mulți prieteni.
 7. Unul dintre motivele pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbații este faptul că sistemul lor imunitar îmbătrânește mai greu decât cel al bărbaților.
 8. Oamenii cred că mâncarea este lucrul care ne ține în viață, însă putem trăi fără mâncare până la 2 luni. Pe de altă parte, corpul nostru cedează după aproximativ 11 zile de nesomn sau între 8 și 10 zile fără apă. Desigur, nu îți recomandăm să încerci să verifici aceste date.
 9. Speranța de viață a crescut cel mai mult în ultimii 50 de ani. De aceea, două treimi dintre oamenii care au trecut de vârsta de 65 de ani sunt încă în viață. De fapt, există studii care demonstrează că speranța de viață crește în fiecare an cu aproximativ 3 luni.
 10. 82% dintre americani cred într-o formă sau alta a vieții de după moarte. Asta se întâmplă în ciuda faptului că tot mai mulți dintre aceștia se declară atei.
 11. Numărul de pași pe care îi face un om pe parcursul vieții însumează 120,000 km. Practic, acest lucru e echivalent cu a face înconjurul planetei de 5 ori.
 12. Probabilitatea de a trăi 110 ani este de 1 la 7 milioane.
 13. Dacă ar fi să asemănăm viața planetei cu orele dintr-o zi, viața pe Pământ ar fi apărut pe la ora 4 dimineața din acea zi, plantele ar fi apărut pe la 10.24 seara, dinozaurii ar fi dispărut la 11:41 seara, iar predecesorii oamenilor ar fi sosit la „petrecere” abia cu câteva minute înainte de miezul nopții, la ora 11:58 și 43 secunde.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *