Bucovina este printre locurile cele mai încărcate cu spiritualitate din țara noastră. Aici, se găsesc unele dintre cele mai frumoase mănăstiri din țară, cu picturi unice executate de pictori necunoscuți. Tot în această zonă au luat naștere unele culori distinctive, care nu se găsesc în nicio altă parte din România.
Mănăstirea Voroneț
Sursă foto: Ncristian
Mănăstirea Voroneț este cunoscută mai ales pentru albastrul de pe pictura exterioară. Acesta este unic și specialiștii încă nu au găsit combinația de culori care să rezulte o nuanță asemănătoare. La Voroneț se mai găsește scena Judecății de Apoi pictată într-un mod deosebit.
Este la câțiva kilometri de Gura Humorului și la 35 kilometri de Suceava. Vrei să vizitezi această mănăstire? Consultă opțiunile de cazare în Voroneț.
Mănăstirea Humor
Sursă foto: Olimpiu Alexa-pop
Mănăstirea Humor a fost construită în 1513. Se pot găsi și ruinele vechii biserici la câteva sute de metri de lăcașul de cult. Merită menționat faptul că turnul mănăstirii este deschis vizitei turiștilor și oferă o priveliște încântătoare asupra zonei.
Este la 6 km de Gura Humorului și 37 km de Suceava. Vrei să vizitezi această mănăstire? Consultă opțiunile de cazare în Gura Humorului.
Mănăstirea Moldovița
Sursă foto: Yoyopiticutz
Mănăstirea Moldovița este ctitoria lui Petru Rareș, fiul lui Ștefan cel Mare, în 1532. Dintre toate mănăstirile bucovinene, la Moldovița se păstrează cel mai bine pictura exterioară. Mai există un muzeu care păstrează obiecte ce amintesc de școala mănăstirească și de cultura din acea vreme.
Se află la 27 kilometri de Câmpulung Moldovenesc și 72 kilometri de Suceava. Vrei să vizitezi această mănăstire? Consultă opțiunile de cazare în Moldovița.
Mănăstirea Dragomirna
Sursă foto: Angel Yordanov
Mănăstirea Dragomirna este unică datorită faptului că este cea mai înaltă din țară. De asemenea, nu are pereții pictați, ci decorați cu gravuri. Mănăstirea are o formă îngustă și înaltă, fiind recunoscută pentru asta. Lângă lăcașul de cult este un lac care reprezintă o oază de liniște.
Se află la 15 kilometri de Suceava. Vrei să vizitezi această mănăstire? Consultă opțiunile de cazare în Suceava.
Mănăstirea Putna
Sursă foto: Marian Mocanu
Mănăstirea Putna este una dintre cele mai cunoscute obiective din Bucovina. Asta deoarece de numele ei se leagă Ștefan cel Mare. Este ctitoria marelui domnitor al Moldovei și este locul în care acesta este înmormântat alături de familia sa. Aici a existat o importantă școală de dascăli. Muzeul mănăstirii păstrează o bogată colecție de obiecte vechi, care îi impresionează pe vizitatori.
Se află la 22 de kilometri de Rădăuți și la 60 de kilometri de Suceava. Vrei să vizitezi această mănăstire? Consultă opțiunile de cazare în Putna.