logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Mini-ghid] Cum să alegi TV-ul potrivit pentru tine?

Mai ții minte primul televizorul pe care l-au avut părinții tăi? Acele cutii de lemn cu puține butoane de tip radio, cu ecrane groase care atunci când se închideau lăsau un punct alb pe mijloc mult timp după și care aveau nevoie de două persoane care să fie ridicate? Dar ma ții minte ce bine stătea peștele de sticlă pe mileul buniicii deasupra TV-ului? Aceste amintiri îți pun un zâmbet pe față și nu frustrare? Înseamnă că, dacă ai încă un exemplar de genul în casă, ar trebui să îl duci la un muzeu urgent și ar fi cazul să îți iei ceva mai subțire, pe care să nu trebuiască să expui obiecte sau de pe care să ștergi praful prea mult. Adaptează-te tehnologiei și îți promit că vei avea parte de o experiență unică, și, plus de asta, ține minte: primul tău TV va fi o amintire plăcută pentru generația următoare, la fel cum nici tu nu poți uita primul TV alb negru din casa părintească.

Dar achiziționarea unui TV poate deveni o adevărată problemă în ziua de azi. De cum ai intrat într-un magazin fizic sau unul online, vei fi bombardate cu oferte tot mai tentante, iar dacă cazi în plasă poate vei regreta decizia pentru că ai ales prețul în detrimentul specificațiilor. Televizorul este o investiție pe termen lung, așa că îți recomand să îl alegi după propriile nevoi și după ce ai studiat toate ofertele. Dar nu uita nici faptul că tehnologia avansează foarte repede, astfel că degeaba îți vei lua un TV cu tub, dacă tu vrei să vizionezi canalele TV transmise în format HD :).

Alege după brand!

Untitled

Sunt numeroase branduri de TV-uri pe piață. Dintre cele mai cunoscute amintim Samsung, LG, Sony, Philips, Toshiba și Panasonic. Cu siguranță televizoarele Samsung au acaparat piața și au devoltat tehnologii pe care nu le găsești la restul brandurilor, motiv pentru care au și una dintre cele mai bogate palete de oferte. Dar asta nu înseamnă că celelalte branduri nu sunt la fel de bune. Dimpotrivă, vei găsi și TV-uri cu nume mai puțin cunoscute, dar care să egaleze tehnologia Samsung.

Alege după diagonală!

Untitled

Este o regulă a specialiștilor pe care trebuie să o urmezi ca să ai parte de o experiență aparte atunci când priveșți la TV: înmulțește diagonala TV-ul pe care vrei să îl cumperi cu 1.5 și vei afla de la ce distanță minimă trebuie să stai de el (de exemplu: diagonala TV-ului este de 80 cm x 1,5 = 120 cm – distanța minimă de la care se vede cel mai bine). Printre cele mai vândute TV-ul cu diagonală sub 80 cm se numără Televizorul LED UTOK, 56 cm, Full HD și Televizorul LED Samsung, 55 cm, Full HD. Dacă vrei un TV cu o diagonală mai standard, poți alege cele de 81 cm precum Televizorul LED Toshiba sau Televizorul Smart LED LG, dar dacă spațiul îți permite poți urca și mai sus, în categoria 82 – 110 cm, de unde fac parte Televizorul LED LG, 106 cm, Full HD și Televizorul LED Smart Samsung, 101 cm, Ultra HD. Evident, nu îți spune nimeni să nu îți pui un TV mai mare în casă, atâta timp cât ții cont de regula de mai sus. Printre cele mai mari televizoare poți găsi Televizorul LED Curbat Smart 3D Samsung, 121 cm, Ultra HD, Televizorul Smart 3D LED Samsung, 152 cm, Full HD sau Televizorul LED Smart Samsung, 163 cm, Ultra HD.

Alege după tehnologie!

Untitled

Pune-ți întrebarea: pentru ce vei folosi TV-ul? Doar vrei să te uiți din când în când la câte un program? Vrei să îl folosești și pentru a naviga pe internet? Sau vrei să ai parte de experiența unui cinematograf chiar la tine în sufragerie? Fiecare răspuns pe care îl dai te va aduce tot mai aproape de TV-ul tău mult dorit. În cazul în care vrei un TV simplu, fără multe funcții complicate, alege unul care să nu fie Smart. Te poți bucura de aceași calitate a imaginii, dar fără să îți complice foarte mult viața. Dintre cele non-smart recomand Televizorul LED Philips, 56 cm, Full HD.

Evoluția tehnologiei a dat naștere așa numitelor televizoare deștepte, iar tu nu ar trebui să te ferești de ele. Sunt foarte ușor de folosit, te poți conecta la internet prin wireless sau cablu, poți să vezi filmele de pe calculator la rezoluție HD, să te joci online, să cauți informații interesante, și toate astea cu ajutorul unui TV. Sunt unele dintre cele mai populare televizoare de la noi de pe piață și oferă o experiență pe care o poți integra ușor în viața ta de zi cu zi. La această categie TV-urile Samsung sunt la conducere și unele dintre cele mai bune în prezent.

Dar dacă vrei o reală experiență cinematografică la tine acasă, alege televizoarele Smart 3D precum cele de la Samsung sau de la Philips. Unele au și ecranul curbat, astfel că experiența este una și mai aproape de realitate. Dar ține minte că dacă vrei să vezi în format 3D, filmele sau emisiunile pe care vrei să le vizionezi trebuie să fie filmate în acest format.

Alege după rezoluție!

Untitled

Televizoarele HD sunt foarte la modă și cam toate Tv-urile au această caracteristică. Chiar dacă nu e HD Full nu înseamnă că nu oferă aceeași claritate. Până la urmă totul se rezumă la diagonala Tv-ului: cu cât e mai mai mare diagonala, cu atât o să fie o densitate mai mică a pixelilor pe ecran. Dacă vrei un TV doar HD, atunci alege unul la o dimensiune normală precum Televizorul LED de 80 cm de la Toshiba sau Televizorul LED Horizon de 81 cm.

Full HD înseamnă că are o rezoluție de 1920×1080 de pixeli. Pentru această rezoluție, dimensiunea TV-ului nu este atâta de importantă, iar față de un TV HD poți merge și până la o diagonală de peste 152 cm și să ai o claritate bună. Poți să achiziționezi un televizor Full HD de la Samsung precum cel de 55 cm sau cel de 109 cm sau să încerc și alte branduri precum UTOK sau LG.

Vrei să mergi și mai sus cu calitatea imaginii? Alege televizoarele 4K sau, după cum mai sunt cunoscute, Ultra HD. Piața nu duce lipsă de astfel de TV-uri, chiar dacă oferta nu este așa de variată. Însă, dacă vrei să îți satifaci o dorință proprie poți să alegi un Televizor Samsung de 101 cm sau un Televizor LED Smart TV 3D de la Philips.

Te-am ajutat sau te-am încurcat mai mult? Aștept să îmi spui în comentarii care este modelul ales de tine și dacă acesta s-a ridicat la nivelul așteptărilor tale.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

2 Responses

  1. Mi-ați updatat cunoștințele în materie de TV-uri. O să revin la articol atunci când mă gândesc la un nou TV.
    Bine scris. Concis. Cu teorie și exemple. Well-done, Reka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *