Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Motive să te trezești devreme dimineața

Trezitul devreme dimineața poate fi văzut ca o sarcină în plus de făcut, alături de activități făcute din obligație. Însă ce ai spune dacă ți-aș oferi 5 argumente care să susțină faptul că merită să te trezești devreme dimineața? Iată despre ce vorbesc.

Punctualitate și productivitate

Acele zile în care te trezești mai devreme sunt acele zile în care nu trebuie să te grăbești să ieși din casă pentru că ești în întârziere. Punctualitatea face o primă impresie foarte puternică, așa că e în interesul tău să ajungi la timp la întâlnirile pe care le ai în fiecare zi. Totodată, dimineața ai un spor mai mare în a-ți rezolva problemele, datorită faptului că mintea îți e mai odihnită, corpul mai de-stresat și poți găsi soluții mai ușor.

Exerciții fizice

Desigur, poți exersa în orice moment al zilei, nu te împiedică nimeni. Însă, dimineața ai cel mai propice moment să îți formezi o rutină de exerciții. De ce? Pentru că în timpul zilei îți pot apărea tot felul de probleme și situații pentru care să fii nevoit să anulezi sesiunea de antrenament. Dimineața, când restul lumii încă doarme, e foarte puțin probabil să trebuiască să anulezi antrenamentul.

Micul dejun

Dacă ești obișnuit să te trezești târziu și să sari din pat pentru a ajunge la timp la serviciu, cu siguranță mănânci micul dejun pe fugă sau deloc. Dacă, în schimb, te trezești mai devreme, ai timp să savurezi un mic dejun delicios și sățios, care să te țină sătul până la masa de prânz. Bonus, poți ajunge mai rapid la birou, datorită drumurilor mai aglomerate, și asta după ce ai servit micul dejun.

Profiți de lumină

În special în timpul toamnei și al iernii, lumina naturală este destul puțină comparativ cu noaptea. De aceea te sfătuiesc să profiți de aceasta când o ai la dispoziția ta. Dacă te trezești devreme, nu doar apuci să vezi răsăritul, dar și te bucuri de toate activitățile pe care le poți face în lumină naturală.

Timp pentru tine

Dacă ai o familie de care trebuie să ocupi, cu siguranță nu vei avea prea mult timp pentru tine în timpul zilei. E foarte important să petreci timp cu tine, pentru a medita, a te informa despre diferite situații, a te relaxa sau pentru o mie de alte motive. Dimineața e timpul perfect să faci asta, pentru că restul familiei încă doarme. Astfel poți să te relaxezi citind o carte în timp ce îți savurezi cafeaua, poți să te pui la curent cu noile articole de pe blogurile preferate sau poți să exersezi puțin hobby-ul tău preferat.

Lângă aceste 5 motive se adaugă multe altele, care diferă de la persoană la persoană. Oricare ar fi acestea, sunt convinsă că nu există suficiente argumente pentru trezitul târziu, încât să le contracareze pe acestea.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *