logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Opt curiozități despre parfumuri

sticlute-de-parfum

Parfumurile au fascinat încă din cele mai vechi timpuri, au fost și încă sunt folosite ca „arme” de seducție. Florale sau dulci, fructate sau lemnoase, cu miros de piper sau tutun, fiecare avem un parfum preferat care ne dă încredere și ne face să ne simțim mai puternice/i.

Câte din următoarele curiozități despre parfumuri le știați?

1. Europa secolelor XIV-XVI era renumită pentru igiena precară. Se considera că apa fragilizează organismul, de aceea toată lumea, de la aristocrați la clasele de jos, nu se spăla, iar mirosurile erau insuportabile. Ca să își ascundă păduchii care le mișunau prin păr, aristocrații purtau celebrele peruci albe și ca să mascheze mirosul urât al corpului se „îmbăiau”cu cantități impresionante de parfum.

2. Se consideră că prima persoană care a creat vreodată un parfum este Tapputi, o femeie care apare în anumite scrieri cuneiforme, care datează din secolul II i.Hr., în zona Mesopotamiei.

3. Apa de colonie are cea mai mică concentrație de parfum (5%). Pe locul doi din punct de vedere al concentrației se află apa de toaletă (10%), urmată de apa de parfum (15%). Cea mai mare concentrație de parfum o are extractul de parfum (20%).

4. Cele mai multe produse pentru bărbați sunt apele de toaletă. After-shave-ul are o concentrație de parfum de doar 3%.

5. Denumirea de apă de colonie provine de la orașul german Cologne, locul în care s-a fabricat pentru prima data acest produs.

6. Cel mai bine vândut parfum al perioadei moderne este Chanel No. 5. A fost lansat în 1921 și a fost creat de Coco Chanel. De atunci se vinde fără întrerupere. Se estimează că la fiecare minut se vinde un Chanel No. 5.

7. Cel mai scump parfum din lume este Clive Christian Perfume. Costă 215.000 dolari/500 ml. Este cunoscut și sub numele de Imperial Majesty și a fost lansat în 2006. Este vândut în sticle fine de cristal și poate fi achiziționat doar în sticle mari.

8. Substanțele din parfumuri nu sunt extrase doar din plante. De exemplu, moscul se obține din secreția unei glande din zona anală a moscului; ambra se extrage dintr-o substanță secretată de sistemul digestiv al cașalotului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.