Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
filme 2019
filme 2019

[Partea I] Filme pe care nu trebuie să le ratezi în 2019

Notă: Aceasta este prima parte a articolului despre Filmele din 2019, în cadrul căruia se discută peliculele din lunile ianuarie-aprilie.

Din punct de vedere cinematografic, anul 2018 a fost unul echilibrat, urmând trendul anilor precedenți. Astfel, filme de înaltă calitate au fost completate de filme de o realizare cinematografică cel puțin discutabilă.

Având în vedere genuri specifice, s-a observat o creștere a popularității peliculelor horror, mistery și thriller. Pe de altă parte, segmentul comediei a fost slab reprezentat în 2018, atât publicul, cât și criticii fiind nemulțumiți de acesta.

2019 se anunță un an bun pentru cinefili, existând deja un număr impresionant de filme care arată un potențial extraordinar. În continuare vom prezenta câteva dintre acestea, ordonându-le în funcție de data lansării lor, atât timp cât ea este cunoscută.

Glass (18 ianuarie 2019/Mistery, SF)

Anul 2019 începe în forță cu ultimul film din trilogia lui M. Night Shyamalan. În 2000 acesta lansa Unbreakable, o realizare cinematografică inedită, care înfățișa cea mai apropiată de realitate poveste a unui supererou.

Prin twist-ul specific regizorului de la finalul filmului Split, el lega aceste două filme. Ultima completare este Glass, peliculă care va reuni actori precum Samuel L. Jackson, Bruce Wills, James McAvoy și Sarah Paulson.

Serenity (1 februarie 2019/Drama, Thriller)

Chiar dacă Steven Knight a regizat doar două filme, acestea au multe lucruri în comun: au în rolul principal un actor cunoscut (Jason Statham și Tom Hardy), încearcă să transgreseze genul în care au fost integrate și, surprinzător, ambele au apărut în anul 2013.

Astfel, el revine în 2019 cu Serenity, un thriller care prezintă povestea unui pescar, jucat de Matthew McConaughey, confruntat cu trecutul său atunci când fosta sa soție (Anne Hathaway) îi adresează o rugămine neașteptată.

Velvet Buzzsaw (1 februarie 2019/Mystery, Drama)

Succesul obținut la Globurile de Aur 2019 de filmul Roma nu poate decât să îi determine pe cei de la Netflix să investească puternic în peliculele de lungmetraj.

Velvet Buzzsaw reprezintă o producție originală a companiei americane, care înfățișează răzbunarea unei forțe supranaturale împotriva tuturor celor care au abandonat arta pură în favoartea lăcomiei. Regizorul Dan Gilroy și actorul Jake Gyllenhaal vor colabora din nou, în urma succesului excelentului film Nightcrawler.

Happy Death Day 2U (14 februare 2019/Comedy, Horror)

Happy Death Day a reprezentat din perspectiva multor critici și cinefili una dintre cele mai bune comedii horror realizată în ultimii ani. Chiar dacă filmul a avut doar un succes moderat, el a constituit o gură de aer proaspătă într-un context cinematografic rigid.

Happy Death Day 2U reia povestea lui Tree, interpretată de Jessica Rothe, care este nevoită să repete ziua morții ei până în momentul în care își descoperă criminalul. Chiar dacă nu ne putem da seama de acest lucru la o primă impresie, filmul este perfect pentru Valentine’s Day.

Chaos Walking (1 martie 2019/SF)

Doug Liman, regizorul unor filme precum Bourne Identity, Edge of Tomorrow și American Made revine în 2019 cu Chaos Walking. El prezintă o lume distopică în care nu există persoane de sex feminin, iar toate creaturile comunică prin telepatie.

Așteptată cu nerăbdare în special de critici, pelicula îi va avea în rolurile principale pe Tom Holland, Daisy Ridley și Mads Mikkelsen.

Us (22 martie 2019/Horror, Thriller)

După succesul răsunător pe care Jordan Peele l-a avut în 2017 cu filmul Get Out!, câștigând și premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu orginial, el revine cu un film care se anunță chiar mai promițător.

Având în rolurile principale actori precum Lupita Nyong’o, Elizabeth Moss și Winston Duke, el prezintă povestea unei familii a cărei vacanță este dată peste cap atunci când întâlnesc dublurile lor nu tocmai prietenoase.

Shazam! (5 aprilie 2019/Adventure, Fantasy)

Succesul asigurat de filmele Lights Out și Annabelle: Creation îi oferă unui nou regizor al filmelor horror, după James Wan, oportunitatea de a intra în lumea supereroilor DC.

Așteptat cu nerăbdare de fanii acestui gen, Shazam! pornește de la tagline-ul: cu toții avem un supererou în noi, e nevoie doar de puțină magie pentru a-l scoate la suprafață. În cazul lui Billy Batson, un puști de 14 ani cu o copilărie grea, magia este reprezentată de rostirea unui singur cuvânt: Shazam!

Pet Sematary (5 aprilie 2019/Horror, Thriller)

Pet Sematary reprezintă a doua adaptare a cinematografică a cărții lui Stephen King cu același nume. Pelicula reprezintă o colaborare a regizorilor Kevin Kölsch și Dennis Widmyer, cunoscuți în principal pentru Starry Eyes.

În Pet Sematary, Louis Creed (jucat în acest film de Jason Clarke) descoperă că satul în care s-a mutat împreună cu familia ascunde un secret, în momentul în care înmormântează pisica familiei într-un cimitir vechi al zonei, cunoscut ca Pet Sematary.

Avengers: Endgame (26 aprilie 2019/Action, Adventure)

Sfârșitul lunii aprilie aduce o surpriză pentru fanii universului Marvel. Ultimul film din seria Avengers promite să ofere finalul conflictului dintre cei mai puternici supereroi și unul dintre cei mai rezilienți dușmani ai acestora: Thanos.

Reprezentând o colaborare între regizorii ultimului Avengers, Anthony Russo și Joe Russo, filmul readuce în rolurile principale staruri consacrate precum Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson și introduce un nou personaj, și anume Captain Marvel, interpretat de Brie Larson.

Cover - Sursă foto: shutterstock.com
Tudor Gădălean

Tudor Gădălean

„Cuvintele au o putere magică. Ele pot să scoată la suprafață cele mai puternice emoții și să determine toate acțiunile omului.” – Sigmund Freud

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *