logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Recomandări de design interior pentru primăvara 2016

Primăvara este un moment bun pentru a da un aer proaspăt locuinţei tale şi a redecora. Iar trendurile anului 2016 sunt atât de plăcute, încât, pe lângă faptul că nu vor costa deloc mult şi vor putea fi realizate în cel mai scurt timp, chiar de către tine, împreună cu familia, vor fi apreciate de absolut fiecare musafir care îți va călca pragul casei.

Culori strălucitoare şi texturi luxuriante

perne-colorate_61033372Sursa foto: © Anikasalsera

Portocaliu, roşu, verde – culorie vibrante la modă în 2016 sunt menite pentru a aduce vitalitate şi o escapadă departe de tumultul vieţii exterioare casei tale. Alătură acestor pete de culoare fundaluri neutre, dar şi texturi luxuriante sau accesorii care să imite mediile şi atmosfera anilor 1930 şi vei obţine un decor ce îi va lăsa muţi de uimire pe toţi cei care vor veni să te viziteze.

Poţi face acest lucru folosind pernuţe de diferite culori pentru canapele. Una dintre combinaţiile preferate anul acesta este cea în care canapeaua este albă şi este aşezată pe un perete vopsit într-o culoare vibrantă, cu acesta asortându-se diferite accesorii în culori complementare.

Minimalism şi aspect antic

pardoseala-si-perete_27013104Sursa foto: © Claraveritas

O altă combinaţie deosebită şi foarte apreciată de către designerii din întreagă lume este cea în care curentul modernist, minimalismul, se întâlneşte cu elemente din lemn sau metal ce au un aer antic. Poţi cumpăra vopsea ce conferă acest aspect din magazinele de profil, în diferite culori, şi vopsi cu ea podeaua, lampadarele sau mobila din casă.

Mai mult, poţi da o raită pe la bunici sau prin anticariate, pentru a cumpăra mobila veche şi a o vopsi în nuanţe vii, lăsandu-ți imaginaţia liberă. Adaugă acestui decor vaze cu flori multicolore şi vei obţine un design unic şi ce îți va exprima întreaga personalitate şi spiritul creativ.

Motive exotice

motive-exotice_59423975Sursa foto: © Podsolnukh

Ai fost vreodată fascinată de frumoasele palate ale Sultanilor din poveştile arabe sau de o poză reprezentând budoarul unei gheişe? Desigur. Poţi să reproduci aceste imagini şi în propria locuinţă, mulţumită diferitelor obiecte de inspiraţie orientală prezente în magazine. Mai mult, poţi apela la serviciile unui expert în graffiti, care să îți deseneze pe pereţi exact motivele pe care le dorești, pentru a da un plus de originalitate unei camere şi a recrea atmosfera plină de basm şi numai bună de relaxare a unor lumi îndepărtate.

Detalii aurii

accente-aurii_48762210Sursa foto: © Stockernumber2

Detaliile aurii ne trimit cu gândul la familiile regale ale anilor 1800, atunci când romantismul şi grandoarea erau la mare cinste în Europa. Totuşi, majoritatea spaţiilor de locuit nu permit aşezarea unei mobile care să reproducă acea atmosfera, din păcate.

Putem, însă, apela la borduri aurii sau obiecte de decor, pentru a imprima unei camere un aer imperial. Un metal bine finisat, care are această culoare, va da un aspect modern, însă nici cel cu urme de patină ale timpului nu este exclus din tendinţele designerilor de interior, în 2016.

Mobilă din module

mobila-modulara_54351128Sursa foto: © Irina Borsuchenko

Mobila făcută din module este la mare căutare anul acesta, nu doar datorită caracteristicii practice evidente, ci şi pentru că permite o mult mai mare libertate în ceea ce priveşte combinaţiile inedite ce pot fi realizate.

Magazinele de specialitate s-au adaptat deja acestui trend de design interior, oferind game variate de forme şi culori, ce pot fi folosite în decorarea tuturor camerelor, indiferent de scopul folosirii lor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *