2 bloggeri clujeni pleacă în căutarea Capitalei Culturale Europene

În 2015, Cluj Napova va fi Capitala Europeană a Tineretului, iar pentru anul 2021 candidează la titlul de Capitală Culturală Europeană, titluri ce vor aduce Clujul o recunoaştere mondială şi numeroşi turişti. Cu siguranţă, Cluj Napoca are ce oferi vizitatorilor şi este un loc excelent care să găzduiască evenimente importante, dar şi unde oamenii să se poate relaxa.

Tocmai pentru a duce mai departe valorile şi tot ce înseamnă cu adevărat capitala Transilvaniei, doi bloggeri clujeni pornesc într-o călătorie în căutarea „Capitalei Culturale Europene”. În perioada 22 iunie – 28 iulie, Gabriel Aldeaşi Dan Ciulea vor vizita 16 oraşe din 16 ţări, iar întreaga lor aventură poate fi urmărită pe site-ul nou lansat, CJX.ro .

“Ne propunem să ajungem în 16 orașe, foste, actuale și viitoare Capitale Culturale Europene. Dorim să aflăm ce înseamnă pentru fiecare dintre aceste orașe candidatura sau titlul european – ce transformări aduce în viața locuitorilor, cum se dezvoltă scena culturală locală, și ce schimbări s-au produs în înfățișarea și infrastructura orașului. Ne vom întâlni cu membri ai echipelor care au organizat evenimentele din cadrul Capitalei Culturale Europene și vom sta de vorbă , în stradă, în parcuri și în cafenele, cu oamenii orașului, să aflăm experiența lor legată de candidatura și desfășurarea Capitalei Culturale Europene.  In același timp, avem șansa de a promova Clujul peste tot pe unde vom poposi și de a pune Clujul pe harta Capitalelor Culturale Europene!” – Gabriel Aldea

„Intenționăm să ne întâlnim cu cei care au fost responsabili pentru candidatura orașului, producători culturali și artiști care au contribuit la programul cultural, cu reprezentanți ai primăriilor, presa locală și bloggeri. Vom discuta despre cum și-au pregătit candidatura, care au fost avantajele sau aspectele specifice care i-au ajutat la câștigarea titlului, cum s-a schimbat orașul și care a fost implicarea comunității în program. În această călătorie colectăm idei interesante din programul capitalelor trecute, pe care să le prezentăm clujenilor, ca mostre ale experienței unei Capitale Culturale Europene.” – Dan Ciulea

Aventurile celor doi bloggeri clujeni va putea fi urmărită pe site-ul CJX.ro, care va fi arhiva dinamică a întregii experienţe de a descopi lumea capitalelor culturale europene, prin articole, linkuri, materiale video, fotoreportaje şi comentarii.

Primăria Cluj-Napoca si Asociaţia „Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană” sunt partenerii oficiali ai acestui proiect. Finanțarea proiectului este asigurată prin sponsorizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.