Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Timișoara

Asociația Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală, înființată și condusă de către tineri, ale cărei scopuri sunt promovarea şi încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale. În vederea realizării acestui obiectiv, Asociația Tineretul ONU din România organizează simulări ale organizaţiilor internaţionale, conferinţe, seminare, workshop-uri, dezbateri, etc., principalul proiect al Asociaţiei fiind organizarea anuală a Conferinţei Bucharest International Student Model United Nations (BISMUN), cea mai mare simulare de tip MUN din România.

La nivel național, Asociația a fost înfiinţată în anul 2009 cu numele “Asociația BISMUN” de către o serie de studenţi ai Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti. În luna mai a anului 2012, membrii Asociației au hotărât schimbarea denumirii acesteia în Asociația Tineretul ONU din România. În prezent, Asociația numară aproximativ 200 de membri la nivel naţional, prin intermediul filialelor Asociației Tineretul ONU din România: filiala Timișoara, filiala Cluj, filiala Iași, filiala Craiova, filiala Constanța șifiliala Brașov.

Principalele activități ale Asociației sunt simulări ale organismelor ONU, conferințe academice, workshop-uri și training-uri iar rezultatele pe care le urmărim în rândul tinerilor sunt îmbunătățirea nivelului de cunoștințe despre ONU, dezvoltarea competențelor de public speaking, argumentare și negociere.

Filiala Timișoara a Asociației Tineretul ONU din România a fost înființată în anul 2010 și urmărește promovarea principiilor și valorilor ONU la nivel regional. Printre cele mai importante proiecte ale filialei se numără Timișoara Model United Nations care va avea loc în perioada 9 – 11 mai 2014 și se vor simula trei comitete ONU: Consiliul de Securitate, Consiliul Economic și Social și Consiliul pentru Drepturile Omului.Acest proiect a ajuns la cea de-a patra ediție și dorește anul acesta întrunirea a 80 de delegați, în contextul temei “The impact of Science, Technology and Innovation on the objectives of the UN”. Obiectivele acestui proiect sunt familiarizarea studenților cu procedurile și procesele de luare a deciziei în cadrul ONU, simularea implicării studenților în activități din domeniul politic și civil românesc, creșterea cunoștințelor studenților asupra domeniului de relații internaționale, dezvoltarea personală a studenților folosind metode de educație interactivă non-formală în diferite domenii. De-a lungul celor 3 ediții desfășurate până în prezent numărul participanților, vizibilitatea și calitatea evenimentului au crescut considerabil.

Reșița High School MUN este un proiect al Asociaţiei Tineretul ONU din România, ce face parte dintr-un proiect mai larg al acesteia, denumit „MiniMUNs: Think Globally, Act Locally”, prin care dorește să extindă conceptul de “Model United Nations” în rândul elevilor, la nivel naţional, prin organizarea mai multor astfel de conferinţe în principalele oraşe din România. Reșița High School MUN se adresează elevilor din zona de vest a țării și, ajuns la cea de-a treia ediție, își propune să familiarizeze tinerii adolescenți cu activități cheie din domeniul internațional. Evenimentul se desfăşoară în timpul programului naţional “Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, în perioada 9-11 aprilie.

Cover - Sursa: Asociația Tineretul ONU din România
Valentin

Valentin

„Fii realist, dorește-ți mereu imposibilul.” Paulo Coelho

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *