logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Centrul Gifted Education a început selecția copiilor supradotați

Din fericire, România nu duce lipsă de copii și tineri supradotați, a căror inteligență trebuie recunoscută și valorificată, astfel încât atât ei cât și țara în care locuiesc să prospere pe viitor. Centrul Gifted Education a început selecția copiilor și tinerilor supradotați, care se pot înscrie la Școala de Excelență, prima instituție de învățământ dedicată grupelor de vârstă 4-13 ani, respectiv 13-18.

Programul academic face parte din cel mai amplu proiect realizat în România, dar și pe plan internațional, de susținere a copiilor supradotați, și a fost lansat în țara noastră în 2010. În același an, 835 de copii din România au fost testați în cadrul Proiectului Pilot de Testare a Inteligenței copiilor la nivel internațional, iar 40% dintre aceștia (338 de copii) au fost identificați cu intelect superior.

Totodată, același studiu a aratăt că 63% din participanții la testarea internațională au obținut scoruri ce îi situează în primii 5-10% dintre copii de aceeași vârstă, ceea ce denotă un intelect de nivel superior sau capacități intelectuale peste medie. Procentul este cu atât mai important cu cât acesta semnalizează nevoia educației diferențiate și a unor politici educaționale care să susțintă valorificarea potențialului înalt al acestor copii, conform Recomandării 1248/1994 a Parlamentului European și a Legii 17/2007 care prevede educația copiilor și tinerilor cu potențial înalt.

Citește continuarea pe crainicul.ro.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.