Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
game-of-thrones
game-of-thrones

Există viața după Game of Thrones?

Game of Thrones a fost și este unul dintre cele mai discutate seriale ale momentului. Popularitatea sa îl înscrie cu brio pe lista celor mai vizionate seriale din întreaga grilă de programe TV cât și de pe internet. Această popularitate crescută aduce odată cu ea, parți bune, unde publicul se bucură de un serial de calitate. Pe de altă parte, același public ratează serii care sunt la fel sau poate chiar mai bune pe genul din care fac parte.

Dacă te-ai aflat printre cei care au trăit la intensitate maximă fiecare moment alături de personajele  pe care le-ai îndrăgit până la final, atunci cu siguranță te gândești la întrebarea: „Ce fac cu viața mea acum?”. Cea de cinefil, desigur.

Pentru a răspunde la aceasta am realizat o listă cu câteva show-uri care au în comun povești fantastice, dispute politice, evenimente sau personaje istorice pe care un fan Game of Thrones poate să le urmărească.

  • Vikings

Dacă ești pasionat de istoria nordică, acesta e serialul pentru tine. Filmat în Irlanda, „Vikingii” urmărește aventurile lui Ragnar Lothbrok (interpretat de Travis Fimmel), un bărbat plin de inițiativă, care încearcă permanent să-și depășească limitele și să descopere noi lumi care așteaptă să fie cucerite. Poate ca nu este la fel de sugestiv în scenele de acțiune, dar serialul reușește, la fel ca Game of Thrones, să-ți modifice opinia față de anumite personaje pe care nu le-ai agreat inițial, iar totul se întâmplă pe fundalul Scandinaviei medievale.

  • Black Sails

Este anul 1715, iar epoca piraților a atins apogeul. New Providence este un teritoriu fără legi, controlat de câțiva zeci de căpitani pirați, iar cel mai înfricoșător dintre ei este Căpitanul Flint. Personajul încearcă să supraviețuiască și să mențină controlul unei insule. Acesta este premisa de la care pornește Black Sails, un serial care poate înlocui golul lăsat după Game of Thrones.

  • The Last Kingdom

Serialul ne dezvăluie un punct de cotitură din istoria Angliei. Toată acțiunea este strâns legată de personajul Uthred, care a fost prizonierul danezilor după ce tatăl sau a fost ucis în lupta contra lor. Tânărul a fost educat ca un adevărat viking, însă acum este acuzat pe nedrept de moartea familiei sale daneze. Acum el trebuie să-și găsească identitatea și să aleagă pentru cine va lupta în continuare.

  • The Tudors

The Tudors este un serial inspirat de escapadele sexuale ale casei regale Tudor din Anglia secolului XVI și inspirat cu precădere din perioada lui Henric al VIII-le. Drama reprezintă splendida renaștere a dinastiei Tudorilor sub conducerea regelui Henric al VIII-lea. În toate cele 4 sezoane ale serialului ne este prezentată istora lipsită de inhibiții al controversatului conducător, al cărui regat a fost marcat de trădare și intrigă.

  • The White Queen

Producția prezintă evenimentele care au stat la baza Războiului Rozelor, din care George R. R. Martin s-a inspirat pentru seria A Song of Ice and Fire. Acțiunea începe în anul 1464, când Războiul celor Două Roze – o lungă luptă dintre două laturi ale aceleiași familii nobile pentru tronul Angliei – dura deja de nouă ani. Chipeșul Edward al IV-lea al Casei York (Max Irons) este încoronat Rege al Angliei cu ajutorul Contelui de Warwick (James Frain), un personaj manipulator și lipsit de scrupule, poreclit „Făcătorul de Regi”. Edward se îndrăgostește de cea mai frumoasă femeie din ținut, o tânăra văduvă de origini modeste, Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson), cu care se căsătorește în secret.

  • Spartacus

Spartacus prezintă povestea revoltei gladiatorilor sclavi împotriva romanilor prin intermediul luptelor din arenele romane. Serialul este o amplă trecere în revistă a vieții celui mai faimos gladiator. După ce este separat de iubirea vieții sale, Spartacus este forțat să lupte în arenă cu războinici și fiare. Ordinea cronologică în care ar trebui să vezi acest serial este: Spartacus, Spartacus: Gods of the Arena, Spartacus: Blood and Sand, Spartacus: Vengeance, Spartacus: War of the Damned.

  • Rome

Acțiunea serialului se desfășoară în Roma și prezintă luptele pentru putere care au avut loc în orașul de gladiatori, de la războiul civil al lui Iulius Cezar în 49 î.Hr. până la lupta pentru putere dintre Octavian și Marc Antoniu. Serialul a stârnit o mulțime de discuții și controverse. Este o producție care a implicat o muncă grea, atât din punctul de vedere al cercetărilor istorice, cât și al eforturilor și resurselor folosite.

Cover - Sursă foto: shutterstock.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *