Search
Generic filters
Exact matches only

Mintea ta e în mâinile tale! – învaţă despre sănătatea mintală

Mintea ta e în mâinile tale! Grija față de mintea ta e o responsabilitate zilnică. Fă-o pentru tine!

Asociația Minte Forte derulează o campanie de conștientizare a importanței sănătății mintale în perioada 5-25 mai 2014.

Campania se desfășoară sub sloganul: „Mintea ta e în mâinile tale”, scopul său principal fiind de a aduce în atenția comunității clujene rolul important al sănătății mintale în viața noastră și conștientizarea responsabilității personale față de aceasta.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, sănătatea mintală este o stare de bine psihologic a individului și nu doar absența unei boli psihice. Aflat în această stare de bine, individul își folosește întregul potențial în dezvoltarea relațiilor cu ceilalți, rezolvarea problemelor, gestionarea stresului zilnic, implicarea productivă în muncă și în comunitatea din care face parte.

Pentru a promova această stare de bine – sănătatea mintală – Asociația Minte Forte va lansa în cadrul campaniei de conștientizare un spot radio difuzat de Radio Cluj (partener media principal) și trei clipuri video despre furie, stres și depresie. Aceste clipuri ilustrează o parte din experiența problemelor legate de sănătatea mintală și câteva modalități de a le depăși, pe care fiecare dintre noi le are la îndemână.

Programul ședințelor demonstrative:

LUNI – 5 mai

17:00-18:30 – Terapie de grup prin MUZICĂ – vizând gestionarea stresului și a anxietății, susținută de psihologii Ariadna Mancaș și Andrada Jucan.

19:00-20:30 – Terapie de grup prin TEATRU – vizând dezvoltarea abilităților sociale, susținută de psihologul Cristina Șandru și actrița Diana Nedescu.

MIERCURI – 7 mai

17:00-18:30 Terapie de grup prin ARTE VIZUALE – vizând managementul emoțiilor (gestionarea emoțiilor negative și facilitarea emoțiilor pozitive), susținută de psihologii Ozana Budău și Paula Nuțaș.

19:00-20:30 – Terapie de grup prin LECTURĂ – vizând managementul emoțiilor (gestionarea emoțiilor negative și facilitarea emoțiilor pozitive), susținută de psihologii Iulia Lechințan și Bianca Păcurar.

JOI – 8 mai

17:00-18:30 – Terapie de grup prin PSIHODRAMĂ – vizând autocunoaștere și dezvoltare psihologică, susâinută de psihologul Sabina Pop.

VINERI – 9 mai

18:00 – 19:30 – Terapie de grup prin SCRIERE CREATIVĂ – vizând depășirea evenimentelor negative trecute, susținută de psihologii Mihaela Dancea și Oana Rebega.

Numărul maxim de locuri/grup de terapie este de 12 persoane.

Pentru înscrieri vă rugăm să ne contactați până în ziua precedentă fiecărei ședințe de terapie:

-prin e-mail la [email protected]

-sau telefonic la 0743568525.

Ședințele vor avea loc la adresa:

-strada Rene Descartes, nr. 6 – parter

Pentru cei care vor dori să participe în continuare la ședințele de terapie de grup, taxa este 20lei/ședință, iar persoanele aparținând unor grupuri vulnerabile (studenți fără venituri, șomeri, pensionari, persoane cu venituri minime) beneficiază de 50% reducere.

Sănătatea mintală este o responsabilitate individuală, dar și colectivă a fiecăruia dintre noi.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *