logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Review] Fata din tren – Paula Hawkings

Atunci când călătorești, te uiți pe geam și îți construiești propria variantă a realității. Cu toții facem asta. Fata din tren face asta. Introducem elemente imaginare în viețile altora, pentru că avem percepția că viața lor este perfectă. Este și cazul lui Rachel care, în drumul cu trenul spre și dinspre Londra, a creat o viață perfectă unui cuplu care locuiește aproape de linia ferată. De fapt, Jess și Jason, pentru că acesta este numele pe care Rachel le-a atribuit celor doi, locuiesc pe strada pe care locuia și ea odată, alături de fostul ei soț.

Rachel urmărește viața celor doi soți din geamul trenului cu care face naveta. Singura problemă e că viața perfectă pe care și-a imaginat-o se năruiește când o vede pe Jess sărutând un alt bărbat în curtea casei în care locuiește. De-aici, povestea ia o întorsătură spre rău, iar într-o zi Jess, pe care în realitate o cheamă Megan, dispare și Rachel devine implicată în toată povestea asta mai mult decât și-ar fi dorit.

„Ceva e greșit […] ceva s-a întâmplat, ceva rău. […] Ceva s-a întâmplat, știu asta. Nu pot să îmi imaginez, dar pot să simt.[…] Mi-e frică, dar nu știu exact de ce anume, iar asta doar îmi sporește frica.” – Rachel

Cartea este un thriller psihologic foarte interesant, scrisă din perspectiva a trei dintre personajele principale: Rachel, Megan și Anna. Povestea fiecăreia întregește cumva firul narativ, dar niciunul dintre personaje nu poate fi de încredere. Rachel a devenit alcoolică după ce Tom, fostul ei soțul ei a înșelat-o cu Anna și este predispusă să nu își amintească adevăratele fapte petrecute în timpul beției. Anna este „cealaltă femeie”, devenită acum soția lui Tom și mama lui Evie, fiica acestora. Megan este depresivă și nu este fericită cu viața pe care o duce, motiv pentru care începe o aventură cu psihologul ei. Cu toate acestea, faptul că fiecare dintre cele trei femei au anumite probleme și că nu sunt perfecte, oferă nu doar credibilitate, ci face ca cititorul să devină curios. Atunci când Megan dispare, fiecare dintre personaje devine implicată, iar legătura, aparent inexistentă, dintre acestea devine evidentă. În ceea ce privește suspecții vizați în dispariția lui Megan, Scott (soțul ei, pe care Rachel îl poreclea Jason) este principalul suspect, însă și Kamal Abdic, psihologul, are ceva de-a face în toată povestea.

Pentru mine, cartea, care este des comparată cu „Gone Girl” a lui Gillian Flynn, a ridicat standardele pentru genul pe care îl reprezintă. Dacă iei în considerare să citești acest bestseller, trebuie să știi că începutul poate fi plicticos, că povestea poate deveni confuză datorită faptului că fiecare personaj își spune povestea în propriul fel, dar în momente diferite din firul narativ. Totodată, trebuie să știi că punctul culminant al poveștii este cel care te va face să vrei să citești cartea dintr-o suflare. Te sfătuiesc însă, să o citești cât mai curând, pentru că adaptarea cinematografică a acestui thriller va avea loc în luna octombrie a acestui an.

_____________________________________________________________________

Fata din tren – Paula Hawkings

Gen: Beletristică / Thriller Psihologic

Data apariției: 13 ianuarie 2015

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *