logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Review] Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry – Rachel Joyce

„Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry”, semnat de scriitoarea britanică Rachel Joyce, este o carte despre speranță, prietenie, căsnicie, familie, miracole, puterea de a o lua de la capăt, găsirea ultimelor fărâme de putere atunci când crezi că totul s-a sfârșit, regăsirea iubirii adormite undeva în adâncul inimii, regăsirea sinelui și redescoperirea propriului eu.

E o carte despre oameni, despre mine, despre tine, despre oricine până la urmă. Deși personajul principal, Harold, este proaspăt ieșit la pensie, în acest om curajos se poate regăsi oricine, de la cei mai tineri, până la cei vârstnici și asta pentru că nu este o poveste despre oameni de vârsta a treia.

„Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry” se citește ușor. Este genul de roman pe care nu îl uiți. Nu este o carte motivațională, este doar un roman bine scris, emoționant și viu, care captivează încă din primele rânduri.

Totul pornește de la o scrisoare care va schimba viața lui Harold și a soției sale, Maureen.

„Scrisoarea care avea să schimbe totul sosi într-o zi de marți. Era o dimineață obișnuită de la mijlocul lui aprilie, care mirosea a rufe curate și a iarbă tunsă. Harold Fry ședea la masa din bucătărie, ras proaspăt, într-o cămașă scrobită și cu cravata la gât, cu o felie de pâine prăjită în față”.

Din acea dimineață de aprilie care mirosea a iarbă tunsă, Harold Fry va deveni alt om. Va porni singur, pe jos, într-o călătorie captivantă spre prietena sa din tinerețe. În acest pelerinaj va cunoaște oameni noi care îi vor schimba viața, se va cunoaște pe sine printr-o călătorie imaginară în trecut.

„Îl durea amintirea acestor lucruri, care păreau atât de departe. Fu nevoit să clipească de mai multe ori ca să scape de imaginile acelea, care se încăpățânau să revină”.

Rachel Joyce este o scriitoare britanică, autoare a peste 20 de piese de teatru. Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry” este romanul ei de debut, a fost tradus în 34 de limbi și a devenit un bestseller international. Este un roman potrivit pentru o zi de vară.


Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry – Rachel Joyce

Gen: Ficțiune / Literatură Contemporană

Anul apariției: Octombrie 2014

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.