logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Review] Războinicul vânător și Crăiasa Zăpezii

Povestea de înainte și după Albă ca Zăpada. Așa aș numi eu filmul în care rolul principal este jucat de Chris Hemsworth (Războinicul vânător Eric)  și Jessica Chastain (Războinicul vânător Sara). „The Huntsman and the Winter’s War” sau „Războinicul vânător și Crăiasa Zăpezii”, așa cum se numește el în limba română, spune povestea a două regine cu puteri supranaturale: Ravenna (Charlize Theron), cea care se ajută de o oglindă magică pentru a cuceri regate și sora sa, Freya (Emily Blunt), care ulterior va deveni Crăiasa Zăpezii.

Puterile magice ale Freyei nu ies la iveală decât în momentul în care ea este cuprinsă de o durere profundă. Fiica ei nou născută moare, iar pierderea acesteia este ceea ce o face pe Freya să devină Crăiasa Zăpezii. În urma acestei întâmplări, ea nu mai crede în iubire și face un jurământ să își dezvolte propriul regat, unde singura regulă este să nu iubești. Aceasta cucerește diferite regate și adună copiii de acolo, pe care apoi îi antrenează pentru a deveni războinici și vânători iscusiți. Printre acești copii se numără și Sara și Eric, care excelează la antrenamente. Odată ajunși la maturitate, ei devin cei mai buni vânători ai Crăiesei Zăpezii. Însă, cei doi încalcă cea mai importantă regulă a reginei și se îndrăgostesc, iar mai apoi se căsătoresc în secret. Bineînțeles, Freya află, iar cei doi sunt despărțiți și întorși unul împotriva celuilalt. Câțiva ani mai târziu, Eric, scăpat de sub conducerea reginei și aflat acum în regatul Albei ca Zăpada, pe care o ajutase să scape de Ravenna, regina cea rea, se întâlnește cu o nouă provocare: acesta trebuie să găsească oglinda magică, care a fost furată, și să o ducă la Sanctuar. Povestea ia o nouă întorsătură când Eric descoperă că soția sa este în viață, după ce a crezut-o moartă mai bine de 7 ani, și pornesc împreună în căutarea oglinzii. Într-un final, o găsesc, însă Freya este și ea prezentă acolo și ia oglinda surorii sale. Odată ajunsă înapoi în palat, aceasta rostește cuvintele magice și o eliberează pe Ravenna, lucru pe care îl regretă atunci când Ravenna îi mărturisește ce a făcut. Cele două surori se luptă, iar Ravenna omoară câțiva dintre soldații vânători ai Freyei. Într-un final, Eric reușește să o omoare pe Ravenna, dar și Freya își pierde viața, iar totul revine la normal.

Filmul nu are o poveste imprevizibilă și nu este unul plin cu acțiune, așa cum te-ai aștepta, însă, este o poveste frumoasă, cu un mesaj pozitiv în spate. „Love conquers all” (tr. „iubirea cucerește totul”) este un motto foarte des întâlnit în basme și este și leitmotivul acestui film. Efectele speciale sunt unele reușite, iar jocul actorilor este foarte convingător. Emily Blunt și Charlize Theron fac o treabă bună în a te convinge că sunt regine rele, iar Chris Hemsworth te poate vrăji cu un zâmbet încrezut și câteva glume nătângi. Dacă îți plac filmele bazate pe basme, cu siguranță te va încânta această peliculă. O poți vedea în cinematografe încă de la sfârșitul lui aprilie, însă cu siguranță este încă disponibil, în 3D, până la sfârșitul lunii mai. Dacă încă nu l-ai vizionat, te invit să o faci!

Tu ce părere ai despre acest film?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *