logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Rezoluțiile de Anul Nou

În fiecare an, odată cu sărbătorirea Revelionului, îți propui ca în anul care urmează să schimbi ceva fie la fizicul tău, fie la mentalitatea ta, fie la atitudinea ta față de alții. Însă de câte ori reușești să duci la bun final ceea ce îți propui în materie de rezoluții? În cele ce urmează, îți voi oferi câteva sfaturi și explicații pentru ca anul acesta să reușești să îți îndeplinești rezoluțiile.

Ce sunt rezoluțiile?

Rezoluțiile sunt acele dorințe de îmbunătățire pe care le faci la început de an, cu scopul de a face schimbări în viața ta. Tradiția de a-ți pune astfel de rezoluții vine încă din antichitate. Astfel, babilonienii obișnuiau să promită zeilor săi, la fiecare început de an, că vor înapoia toate obiectele împrumutate și că își vor achita toate datoriile. Asemeni acestora, romanii obișnuiau să îi facă promisiuni lui Janus (zeul după care este numită luna ianuarie). Tradiția poate fi observată și în afara creştinătăţii. De exemplu, în iudaism, în timpul sărbătorii care este echivalentă pentru Anul Nou (Rosh Hashanah), evreii trebuie să reflecte asupra anului ce a trecut, să identifice greșelile pe care le-au făcut și să primească și să ofere iertare.

Cele mai des întâlnite rezoluții

Oamenii obișnuiesc să se gândească la îmbunătățirea aspectelor fizice, mentale sau morale din viața lor. Astfel, când vine vorba de aspectul fizic, mulți oameni își doresc să slăbească, să arate mai bine sau să mănânce mai sănătos în noul an. Tot aici intră și rezoluțiile care îndeamnă la renunțarea la unul sau mai multe vicii precum fumatul, alcoolul sau dulciurile. Când vine vorba de aspectele mentale, majoritatea rezoluțiilor reflectă dorința oamenilor de a deveni mai organizați, mai fericiți sau mai concentrați pe diferite aspecte ale vieții lor. Aceștia își doresc să iasă mai des cu prietenii sau să facă pasul cel mare în carieră sau familie. Nu în ultimul rând, când vine vorba de aspectele morale ale rezoluțiilor, oameni își pun în cap să devină mai buni cu cei din jur, să ajute mai mult și să contribuie mai activ la dezvoltarea societății în care trăiesc.

Când rezoluțiile nu funcționează

Majoritatea celor care își setează anumite rezoluții pentru noul an nu reușesc să ducă la bun sfârșit. Printre motivele invocate pentru acest eșec sunt rezoluțiile nerealiste, uitarea rezoluțiilor sau lipsa de organizare în rezolvarea acestora.

Sfaturi pentru rezoluții duse la capăt

Pentru ca tu să îți poți duce la bun sfârșit dorințele din noul an, îți recomand să îți setezi o singură rezoluție. Atunci când există un singur scop final este mult mai ușor să îți faci un plan de atac și să îl și pui în aplicare. Încearcă să eviți rezoluțiile făcute anterior (și pe care ai renunțat să le duci la final) și străduiește-te să pui rezoluții care contează pentru tine, nu îți propune să faci ceva din dorința altora. Încearcă, de asemenea, să îți organizezi rezoluția astfel încât să ai praguri mai mici de atins pe parcurs. Astfel, vei reuși să rămâi motivat pentru a putea rezolva dorința. Nu în ultimul rând, așteaptă-te să și eșuezi în unele circumstanțe. E normal să nu meargă totul conform planului și să existe recidive. Atâta timp cât știi să le controlezi și să te întorci pe drumul cel bun.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *