logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Șapte superstiții legate de Halloween

superstiții halloween

Halloween sau Sărbătoarea Tuturor Sfinților este marcată și în România de câțiva ani, deși este o sărbătoare cu specific american, iar noi avem Ziua Morților, similară cu Halloween-ul. Este, însă, un fenomen specific împrumutarea unor obiceiuri ale altor popoare.

Ne-am obișnuit deja ca magazinele să se aprovizioneze din timp cu costume și elemente decorative pentru Halloween, iar localurile să organizeze petreceri cu tematică. Dacă acum, această sărbătoare se rezumă la party-uri și costume înfricoșătoare, mai demult avea o altă semnificație, care este explicată foarte bine de superstițiile în care credeau oamenii.

Iată câteva superstiții interesante legate de Halloween/Sărbătoarea Tuturor Sfinților:

1. Dacă noi românii credem că fetele își vor visa viitorul soț în noaptea de Bobotează, dacă își pun sub pernă un fir de busuioc, americanii au și ei o supersiție similară: dacă o fată necăsătorită își pune, în noaptea de Halloween, sub pernă, o floare de rozmarin și un bănuț de argint îl va visa pe bărbatul care îi va deveni soț.

2. În noaptea de Halloween trebuia să fii atent ce vietăți îți umblă prin casă. Dacă un liliac îți intră în casă, acest lucru însemna că locuința îți este bântuită de duhuri rele.

3. În schimb, dacă în noaptea Sărbătorii Tuturor Sfinților, mișuna prin casă un păianjen însemna că un spiritul unei persoane dragi, plecată din lumea aceasta, are grijă de tine și ești în siguranță.

4. Tot legat de spirite este o superstiție despre masa din seara de Halloween. Indiferent dacă luai cina singur sau împreună cu familia sau prietenii, era bine să vorbești pentru că în acest fel chemai spiritele celor morți să se înfrupte și ele din bucatele de pe masă.

5. Cei care umblau pe stradă/drum în noaptea de Halloween trebuia să fie cu ochii în patru. Dacă în spatele lor se auzeau pași, sub nicio formă nu trebuia să se întoarcă pentru că un duh rău îi vâna și în momentul în care i-ar fi văzut privirea ar fi fost furat și dus în lumea cealaltă.

6. Ca să nu intre spiritele rele în casă, oamenii își încălzeau toate camerele. Credeau că acestea sunt alungate de căldură.

7.Dacă se năștea un copil în noaptea de Halloween, se credea despre el că are puterea să comunice cu spiritele.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *