Activități de weekend fără bani

Weekend-ul e, de cele mai multe ori, momentul din săptămână când oamenii ies în oraș la cină sau chiar pleacă într-o mini vacanță de două zile. Dar toate aceste activități costă bani pe care nu întotdeauna îi ai la dispoziție. Dacă te afli în postura în care ai rămas cu prea puțini bani până la următorul salar, nu trebuie să te ascunzi sub o piatră. Iată câteva idei de activități pe care le poți face singur sau cu alte persoane, pentru care nu e nevoie de bani.

Fă o plimbare

Indiferent dacă faci asta singur sau cu prietenii, plimbă-te într-un parc și relaxează-ți mintea. Bucură-te de faptul că vremea devine din ce în ce mai bună și ieși din casă. Poți face un sport afară, precum alergatul sau un sport de echipă cu prietenii. O altă opțiune e să te plimbi în timp ce asculți muzică sau așază-te pe o bancă și citește o carte. Indiferent de ce alegi să faci, încearcă să observi frumusețea lucrurilor care te înconjoară, așa cum nu ai făcut-o până acum.

Dansează

Nu este necesar să mergi într-un club ca să dansezi. Tot ce ai nevoie e muzica, pe care sunt convinsă că o ai deja pe telefon, sau dacă nu, poți asculta radio. Important este să te miști, să te distrezi și să te relaxezi activ. Dacă vrei, poți face această activitate alături de cei dragi, iar dacă nu, poți să petreci timp cu tine însuți și să te eliberezi de stres și probleme.

Organizează o seară de jocuri de masă, acasă

Dacă vremea de afară nu te ajută prea mult, cheamă-ți prietenii la tine acasă sau găsiți împreună un loc unde să puteți juca boardgames precum Monopoly, Nu te supăra frate sau altele. Totodată, puteți juca și jocuri care nu necesită mai mult decât un pix și o hârtie. Astfel de jocuri sunt Heads Up, Pictionary sau Ghicește personajul. Nu în ultimul rând, puteți inventa chiar propriul joc, iar dacă vreți să transformați asta într-o adevărată petrecere, roagă-ți prietenii să aducă fiecare câte ceva de băut sau ronțăit atunci când vin la tine.

Ocupă-te de proiecte DIY

În cazul în care preferi să ai un weekend mai productiv, poți face o sesiune mai aprofundată de curățenie în toată casa sau chiar să te apuci de proiecte DIY (Do It Yourself). Cu siguranță ai un raft care stă să cadă sau un obiect învechit prin casă, care să necesite restaurare.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.