Search
Generic filters
Exact matches only

Ce poți face cu timpul liber al copilului tău?

La fel ca adulții și copiii, încă de când îi dăm la grădiniță, au un job, responsabilități, lucruri de făcut, dar și timp liber. Cum timpul liber nu poate fi dedicat în întregime doar odihnei, ei trebuie să își găsească diferite hobby-uri pe care să le practice regulat. De preferat, aceste hobby-uri ar trebui să le stimuleze pregătirea fizică și intelectuală. De aceea, jocurile pe calculator, spre exemplu, ar trebui să fie scoase cât mai mult din lista activităților din timpul liber al unui copil.

Desigur, părinții educați și inteligenți știu deja că nu are niciun rost să forțeze o anumită activitate în programul copiilor lor, atâta vreme cât aceștia nu prezintă interes față de ea. Făcând acest lucru, riscăm să stricăm din ce în ce mai mult relația cu propriul copil și să îi stârnim ură și repulsie față de activitatea respectivă.

Ceea ce trebuie făcut este să apelăm la discuție, să îi oferim mai multe opțiuni și să îl lăsăm pe el să le aleagă pe cele care îi sunt pe plac. Un alt lucru pe care trebuie să îl luăm în considerare este faptul că accentul ar trebui pus pe activitățile fizice mai mult decât pe cele intelectuale. Acest lucru se datorează faptului că cel mic este deja supus la activități intelectuale în timpul școlii.

Iată mai jos niște idei de activități pe care să le propuneți copilului vostru în cazul în care nu are el deja o idee mai bună.

Activități sportive: fotbal, baschet, tenis, înot, echitație, cățărări, gimnastică, coregrafie, dans etc.

Activități creative: ateliere de sculptură, arte plastice, pictură, fotografie etc.

Activități tehnice: electronică, aromodele, karting etc.

Activități diverse: teatru, muzică, șah etc.

În lipsa celor de mai sus, dar și în plus față de ele, se recomandă de către specialiști și activitățile în aer liber, din parcurile de joacă pentru copii, sub supravegherea directă a părinților sau rudelor mai mari.

Nu trebuie să uităm, însă, că cel mai important lucru este ca cei mici să se bucure de activitatea pe care o fac și să fie atrași de ea, indiferent care este aceasta. Trebuie să se relaxeze, să se recreeze și în același timp să își dezvoltate abilitățile și calitățile fizice și psihice.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *