Search
Generic filters
Exact matches only

Cinci povestiri înfricoșătoare pe care să le citiți în noaptea de Halloween

carte-magica

Halloweenul, o sărbătoare sub semnul macabrului, groazei și spaimei, este sărbătorită și la noi de câțiva ani buni. Dacă vrei să fii în ton cu tendințele trebuie să mergi la party-uri cu tematică horror, să te costumezi ca atare și să îți decorezi casa înspăimântător.

Ce ar fi ca anul acesta să faci ceva în plus? Să citești povestiri horror și de suspans. Sau, poate, doar să citești și să rămâi acasă. Ai simți mai bine Halloweenul. Dacă nu știi ce povestiri înspăimântătoare să citești, iată câteva recomandări de carte care îți vor face părul măciucă și îți vor provoca transpirații reci pe șira spinării:

1. „Pisica neagră” de Edgar Allan Poe, o povestire despre întâmplări aparent obișnuite, dar cu urmări îngrozitoare. Fiți atenți când o citiți pentru că la final s-ar putea să deveniți atât de confuzi, încât să nu mai știți dacă trăiți în realitate sau în vis. Și atenție la pisica de pe canapea pe care tocmai o mângâiați când citiți aceste rânduri!

„Dar mai presus de orice, trebuie să mărturisesc, mă paraliza groaza pe care mi-o insipira mâța.

Pe capul lui, cu gura rânjită și roșie și ochiul solitar, arzând ca un tăciune, stătea creatura hidoasă ale cărei blestemății mă împinseseră la crimă…”

2. „Visele din casa vrăjitoarei” de H.P. Lovecraft, o povestire care se petrece în mansarda unei case vechi, care se dovedește a fi un portal spre lumi întunecate în care șobolanii vorbesc, iar vrăjitoarele își iau tribut tot ce e mai bun din tine.

„Totul era învăluit într-o spaimă înnebunitoare, iar punctul culminant s-a atins când creatura blănoasă a urcat pe hainele celui care visa până pe umerii lui și după aceea a coborât pe brațul lui stâng, mușcându-l în cele din urmă de încheietură mâinii, puțin mai jos de manșetă.”

3. „Strania orhidee” de H.G. Wells sau cum să înnebunești și apoi să mori din cauza unei flori frumoase.

„-Nu-mi plac deloc, a repetat femeia, prinzând deodată a tremura și întorcându-se cu spatele. Știu că e prostesc și îmi pare tare rău, din moment ce ții atât la ele. Dar parcă nu-mi iese din minte cadavrul ăla.”

4. „Șobolanii și îngropăciunea” de Bram Stoker este o aventură sinistră cu topoare, soldați și creaturi nepământene care se trezesc la viață odată cu lăsarea nopții la periferia Parisului, printre munții de gunoaie. Scapă cu viață cine poate.

„În acel hohot de râs, în acel rânjet și în satisfacția exprimată prin chicoteli mi-am dat seama la fel de bine, de parcă mi s-ar fi spus asta cu vorbe tunătoare, că uciderea mea fusese sorocită, iar ucigașii doar așteptau momentul potrivit pentru a trece la faptă.”

5. „Vera” de Auguste de Villiers de L’Isle Adam despre o poveste de dragoste care se consumă și după moarte. Cum? Aflați din această povestire stranie cu conți și contese.

„Dulcea moartă tresărise cu siguranță acolo, între violetele ei, sub lămpile stinse; divina moartă fremătase, singură în cavou, privind cheia de argint zvârlită pe lespezi. Și ea dorește să vină spre el; iar dorința ei se irosește în mirosul de tămâie și în singurătate.”

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *