logo
Search
Generic filters
Exact matches only

CJX îți urează Bună Dimineața din Istanbul, Turcia

Dacă vrei să vizitezi un oraș întins pe malurile a două continente, Europa și Asia, și unde să descoperi tradițiile bine îmbinate a două culturi diferite, Istanbulul trebuie să fie primul pe lista ta de destinații turistice. Centrul cultural, financiar și comercial al Turciei își așteaptă vizitatorii cu numeroase obiective turistice de o frumusețe rară, cu bazaruri specifice țării și cu tradiționalele băi turcești unde să te răsfeți cât e ziua de lungă.

Istoria fostului Constantinopol se reflectă excelent prin moschee, palate impunătoare, biserici vechi, situri istorice și muzee bogate în  patrimoniu cultural care să găsesc pe tot teritoriul orașului. Pe lângă asta, bazarurile și o vorbă cu localnicii sunt moduri excelente pentru a afla despre stilul de viață și tradițiile turcilor.

Partea mai modernă a orașului este reprezentată prin centre comerciale pline cu branduri internaționale, cluburi de noapte, restaurante, cluburi de jazz și festivaluri. Relaxarea este și ea la ea acasă. Poți alege să înoți în mare, să stai la soare pe plajele curate, să participi la o seară tradițională turcească, să petreci o zi la acvariu, să faci cumpărături în bazarurile celebre turcești, să vizitezi Muzeul Mini-Turcia sau să te plimbi în primul Muzeu 3D din Europa.

În ultimul rând, dacă ajungi în Istanbul, nu uita să încerci bucătăria tradițională. Kebabul turcesc, deserturile pe bază de rahat, baklava-ul, toate acestea le poți gusta direct în țara unde au luat naștere. Fie că alegi un restaurant sofisticat, fie alegi să chioșcurile stradale, înfruptă-te din preparate delicioase și uită de orice dietă.

CJX despre Istanbul

bd-instanbul(2)

———————————————————————————————————————————-
Gabriel Aldea, Anne-Marie Chelariu și Teodora Rogobete au plecat într-o călătorie inedită prin Europa ca să promoveze orașul Cluj Napoca și canditatura acestuia la tiltul de Capitală Culturală Europeană 2021. Aventurile lor le puteți citi în fiecare zi pe blogul CJX.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *