logo
Generic filters
Exact matches only

CJX îți urează Bună Dimineața din Varna, Bulgaria

Sursă foto: bunadimineata.com

Deseori numită capitala de vară a Bulgariei, Varna este al 3-lea oraș ca mărime din țară și un important punct turistic, având deschidere la Marea Neagră și fiind înconjurată de stațiuni pentru toate gusturile, precum Nisipurile de Aur, Riviera sau Sf. Constantin și Elena. Ca turist în Varna, te poți bucura de plajă la malul Mării Negre, dar poți și vizita diferite obiective turistice ale orașului cum ar fi Delfinariul, Catedrala Varna, dar și diferite muzee sau Băile Romane. Totodată, în lunile de vară te poți bucura de diferite forme de divertisment, în evenimente precum ziua Varnei (15 august), Festivalul Internațional de vară Varna (iunie – iulie), Competiția internațională de balet (iulie) sau festivalurile de jazz și folclor  (august). Dacă ești amator de viață de noapte, ai de ales între numeroase cluburi care se întrec în a oferi cele mai bune servicii din oraș.

Orașul deține un record mondial pentru cea mai mare comoară antică găsită, constând în artefacte din aur care datează din anul 4750 înainte de Hristos.

Pe de altă parte, departe de partea turistică, orașul Varna este și un important centru universitar în Bulgaria, având instituții precum Academia Navală, Universitatea de Medicină sau Universitatea Liberă din Varna.

IMG_0999

CJX despre Varna

Varna ne-a depășit așteptările, arată foarte bine atât partea urbană, cât și în zona cu plajă. Se aseamănă foarte mult peisajul urban cu care suntem noi obișnuiți, clădiri vechi și în paragină, blocuri comuniste înalte, însă sunt multe cu o arhitectură superbă, viu colorate, și câteva zone ce nu trebuie ratate.Pe partea de obiective turistice nu pot să zic că am fost încântat, muzeele arătau destul de plictisitoare, vechi, Băile Romane sunt niște ruine în paragină, unde n-am întâlnit turiști, iar în zonă totul este în lucru / renovare.Poți vizita într-o singură zi cele mai interesante recomandări de pe Trip Advisor, însă plimbările nu vor fi scurte, iar la finalul zilei se vor aduna mulți km de mers pe jos 🙂

În Varna am avut două întâlniri oficiale, atât cu reprezentanți responsabili pentru proiectul Youth Capital (Varna 2017), cât și pentru candidatura pentru ECOC 2019. Ne pregătim să publicăm experiențele de aici, iar în această dimineață plecăm către următoarea noastră destinație: Istanbul.

———————————————————————————————————————————-
Gabriel Aldea, Anne-Marie Chelariu și Teodora Rogobete au plecat într-o călătorie inedită prin Europa ca să promoveze orașul Cluj Napoca și canditatura acestuia la tiltul de Capitală Culturală Europeană 2021. Aventurile lor le puteți citi în fiecare zi pe blogul CJX.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *