Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să citești mai mult când nu dispui de timp liber suficient

Cititul este una dintre activitățile preferate de mulți oameni în timpul lor liber. Dar ce faci atunci când timpul liber de care dispui este foarte redus și numărul de cărți pe care vrei să le citești este foarte mare? Iată câteva metode care puse în aplicare s-ar putea să te ajute să răsfoiești la fel de multe cărți pe cât îți dorești.

Împrumută mai mult decât poți citi

Ia de la bibliotecă cu o carte în plus față de câte poți citi. Un deadline pe care trebuie să-l respecți te va motiva să citești mai mult și mai repede.

Citește mai mult de o singură carte în același timp

Deși poate te-ai obișnuit cu cititul unei singure cărți, încearcă să treci prin două sau trei în același timp. Unele cărți sunt mai ușor de citit noaptea, în timp ce pe altele le poți citi și în timp ce faci naveta.

Stabilește-ți obiective

Dacă te pui pe citit în seara aceasta, asigură-te că îți stabilești un obiectiv: 70 de pagini, spre exemplu. Sau 3 capitole. Nu lăsa cartea din mână până când nu ai citit cele 70 de pagini sau până nu termini cele 3 capitole. Repetă experimentul în fiecare sesiune de citit.

Nu citi ce ”trebuie” să citești

Pentru a citi cu spor trebuie să citești cu plăcere. Nu asculta de ceea ce-ți spune lumea că trebuie să citești dacă tu nu simți că ți-ar face plăcere.

Încearcă să citești cât mai rapid

Există mai multe metode pe care le poți găsi și pe care le poți exersa pentru a citi mai repede. Dacă citești mai repede, citești mai mult, astfel încât poți rezolva problema cu timpul liber.

Citește 20 de pagini înainte de culcare

Chiar dacă ai mai citit în timpul zilei, imediat după ce te bagi în pat și înainte să stingi lumina, citește măcar 20 de pagini.

Nu mai citi constant articole la întâmplare sau știri

Folosește acel timp pentru cartea care îți face plăcere și care te ajuta mult mai mult decât articolele de pe internet. Nu te distanța complet de acestea, dar mai redu din timpul pe care îl aloci lor.

Ai și alte sfaturi? Scrie-le în comentarii.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!