Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să socializezi mai mult în timpul liber

Este adevărat faptul că nu toți suntem născuți cu abilitatea de a fi noi înșine în jurul altor oameni, în special dacă vorbim despre persoane străine sau pe care le cunoaștem de puțină vreme. Persoanele introvertite, care nu socializează foarte ușor și natural, pierd foarte multe lucruri în viață, de la întâmplările amuzante ale ieșirilor cu prietenii până la stabilirea de prietenii noi cu oameni interesanți.

Dacă te consideri a fi o persoană introvertită și ți-e greu să intri în contact cu oameni noi, urmărește lista de sfaturi de mai jos oferită de wikihow.com, care s-ar putea să-ți fie de folos pe viitor. O poți pune cu ușurință în practică în timpul tău liber.

1. Încearcă să ajungi mai repede la diferite întâlniri/evenimente

Asta te poate ajuta prin prisma faptului că lumea încă nu s-a stabilit în grupuri care conversează pe anumite subiecte, astfel încât ai mari șanse ca un grup de oameni să se formeze în jurul conversației tale cu o altă persoană. Dacă ajungi mai târziu și oamenii sunt deja împărțiți pe grupuri, s-ar putea să-ți fie mai greu să intri într-o conversație.

2. Inițiază discuții

E unul dintre cele mai grele lucruri pe care le poate face o persoană introvertită, dar nu te descuraja. Fă contact vizual, zâmbește și intră lejer într-o discuție cu un comentariu pertinent, care ajută la continuarea conversației.

3. Începe cu pași mici

Inițiază discuții cu oamenii cu care ești mai obișnuit, la început. Apoi avansează spre treapta următoare. Aici poți discuta cu vânzătoarea de la magazin, cu administratorul blocului sau cu orice altă persoană pe care o întâlnești sporadic. Abia apoi încearcă să inițiezi discuții cu persoane străine și cu cei care te intimidează. Vei descoperi astfel că nu ai de ce să te temi.

4. Participă la evenimente sociale

Nu rata orice fel de adunare socială unde ai putea avea ocazia să întâlnești oameni noi și să stabilești relații. Mai mult decât atât, cu cât faci mai multe lucruri, cu atât vei avea mai multe subiecte de discuție interesante cu cei din jur.

5. Fii la curent cu noutățile

Evenimentele actuale și lucrurile care se întâmplă în comunitate, țară sau lume sunt subiecte excelente pentru conversație. Dar e clar că nu vei putea să discuți despre ele dacă nu le cunoști, așa că informează-te constant.

6. Învață să asculți activ

Socializarea nu înseamnă doar vorbit, ci și modul în care știi să-i asculți pe cei din jur și să-i încurajezi să povestească lucruri. Oamenilor în general le place să vorbească, așa că învață să-i asculți și să participi activ în conversație, fără să-i întrerupi.

7. Exersează, exersează, exersează!

Practica e mama învățăturii.

Ți se par utile aceste sfaturi?

Citește și despre 40 de activități pe care le poți face în aer liber.

foto

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!