logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Exerciții de yoga în timpul liber

Chiar dacă ideal ar fi să puteți medita sau să puteți face exerciții yoga timp de o oră dimineață, trebuie să recunoaștem că dimineața nu avem prea mult timp la dispoziție (și nici dorința de a da jos așa ușor pijamalele de pe noi). Iată 5 exerciții de 10 minute care vă încurajează să folosiți mișcări blânde și respirație atentă, astfel încât să începeți ziua cu bucurie și relaxare.

1. Poziția copilului

Stați în genunchi și împingeți pieptul în jos spre coapse astfel încât să ajungeți cu fruntea la podea. Întindeți brațele în față pe podea. Dacă e mai confortabil puteți ține mâinile sub frunte. Respirați lent, inspirați pe nas (simțiți cum se umflă pieptul cu aer) și expirați pe gură. Pe măsură ce inspirați pe nas încercați să va lăsați înapoi spre fese, către călcâie și să simțiți cum se curbează încet coloana vertebrală. Stați așa și respirați de 5-10 ori.

2. Poziția pisicii

Stați în genunchi și puneți palmele pe podea. Ridicați pieptul și lăsați capul în jos, între brațe. Sprijiniți-vă bine în mâini. Respirați ușor. În timp ce inspirați, priviți în față sau, dacă puteți, ridicați capul în sus. Expirați în timp ce duceți bărbia către piept. Repetați exercițiul astfel încât să existe 5 runde de respirații.

3. Poziția câinelui supus

Așezați-vă în genunchi. Apoi duceți palmele în față. Sprijiniți-vă pe vârfuri. Ridicați tălpile și ridicați șoldurile în aer. Pieptul se mută înapoi înspre coapse. Capul rămâne relaxat și brațele sunt drepte. Umerii stau departe de urechi. Țineți genunchii îndoiți și încercați să coborâți călcâiele pe podea, pe rând, dreptul și apoi stângul. Rețineți că este mai important că șoldurile să fie ridicate în aer decât să reușiți să atingeți podeaua cu tălpile. Faceți reprize de câte 5-10 respirații.

4. Poziția stând înainte

Stați dreaptă și coborâți cu capul spre picioare, apucând cu mâinile călcâiele. Practic lăsați partea de sus a corpului să atârne către picioare. Capul și gâtul sunt relaxate. Țineți la început genunchii îndoiți iar apoi încercați să-i intreptati. Inspirați și expirați încet.

5. Poziția triunghi

Stați în picioare după care întindeți un picior mai mult în lateral. Călcâiul se aliniază cu arcul central al celuilalt picior. Brațele sunt paralele cu pământul. Înclinați-vă astfel încât să atingeți piciorul depărtat cu o mână. Celălalt braț va ajunge în sus. Dacă puteți încercați să priviți către degetul mare de la mână din aer.

În concluzie putem afirma că exercițiile de yoga sunt extrem de bune la orice oră din zi, nu doar dimineață. De asemenea, exercițiile de yoga sunt foarte bune și pentru menținerea sănătății în cele mai bune condiții.

Citește și despre sportul de dimineață și importanța lui.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.