Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Modalități ieftine și plăcute de petrecere a timpului liber

Modalitățile de a petrece timpul liber fără bani sunt tot mai rare în zilele noastre, într-o societate care pune accentul tot mai mult pe aspectul financiar.Din acest motiv am pus cap la cap o listă cu lucruri interesante care pot fi abordate de oricine, cu scopul de a alunga plictiseala. În funcție desigur și de hobby-urile voastre, este posibil să găsiți aici o activitate ieftină care să vă fie pe plac și care să vă umple timpul atunci când se instalează monotonia.

Cititul:cărțile și-au cam pierdut farmecul în ultimul timp, cu toate dispozitivele electronice din jurul nostru, dar asta nu înseamnă că și-au pierdut și capacitățile de a relaxa și de a face timpul să zboare atunci când stăm cu o carte bună în mână. Este un motiv pentru care cărțile sunt primele pe listă.

Scrisul: o puteți face fie într-un jurnal, fie online. Deschiderea unui blog este gratuită, iar pentru cei care doresc să așterne undeva gândurile care îi macină, aceasta poate fi o soluție deosebit de atrăgătoare. Nu trebuie neapărat să împărtășiți cu alții, pentru că un blog poate fi secret.

Desenul: pasionații de pictură știu deja că aceasta este una dintre cele mai relaxante modalități de petrecere a timpului liber. Investiția este minimă, dar satisfacțiile sunt maxime, mai ales atunci când vă lovește inspirația.

Jocurile video: nimic nu face orele să zboare mai repede decât experiența din mijlocul unui război fictiv sau emoția condusului unei mașini cu 300 km/h. Totul din siguranța camerei proprii. Nu mă credeți? Întrebați-vă copiii sau frații mai mici. Ei știu.

Joggingul: este și frumos și sănătos. Este nevoie de puțină voință pentru a alunga lenea, dar după 1-2 luni vă veți felicita pe voi înșivă în fața oglinzii. Poate chiar mai puțin. Acesta este cu adevărat un hobby care îmbină utilul cu plăcutul.

Jocuri de societate: sigur aveți un pachet de cărți pe undeva, nu-i așa? Familia sau prietenii sunt partenerii ideali pentru acest gen de jocuri. Iar paleta de opțiuni este foarte diversificată când vine vorba de asemenea jocuri.

Sculptura: dacă simțiți nevoia de a înjunghia ceva, puneți mâna pe o bucată de lemn și faceți-o cu stil. Nu sunt sigur ce prețuri au ustensilele de sculptură, dar cred că pentru început e bun orice, poate mai puțin cuțitul de pâine din bucătărie. Cereți sfatul specialiștilor.

Vizitarea zonei: presupunând că locuiți în oraș, câți dintre voi au văzut fiecare zonă a acestuia? Fără taxi și ziua în amiaza mare, nu dimineața la ieșirea din club. Opțiuni sunt și pentru cei din mediul rural, care pot organiza drumeții în zonele vecine fără costuri mari.

Opțiuni există. Multe. Voință, nu prea. Inițiativă, mai puțină. Dar atunci când plictiseala vă va scoate din casă, cei care ați citit rândurile de mai sus veți ști încotro să o apucați.

Primim și sugestii de la cei mai îndrăzneți dintre voi, în secțiunea de comentarii de mai jos, așa că nu fiți sfioși. Idei?

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *