logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru folosirea productivă a timpului liber – Partea 1

Timpul liber din belșug nu este un lux de care se bucură toată lumea, din păcate. Mulți găsesc timpul liber necesar pentru a se relaxa abia în vacanțe sau concedii, însă foarte mulți oameni renunță la astfel de comodități din dorința de a câștiga mai mulți bani. Cu toate acestea, se mai întâmplă uneori să ai timp liber pe care nu știi cum să îl folosești sau pe care nu vrei să îl pierzi aiurea.

Iată mai jos o listă de sfaturi, oferită de wikihow.com, care te învață cum să folosești acest timp liber în moduri productive.

Planifică-ți timpul liber

Doar prin organizare și prin plănuire vei putea obține rezultate productive în timpul tău liber. De aceea, asigură-te că știi exact ce vrei și ce trebuie să faci înainte ca perioada liberă să înceapă. Stabilește-ți mai întâi lucrurile prioritare de care trebuie să ai grijă și notează-le, dacă e nevoie. Persoanele mai organizate reușesc să facă întotdeauna mai multe lucruri decât cei care nu au simțul organizării.

Ferește-te de stresul din timpul liber

Asta înseamnă că singurele activități de care este bine să te ocupi în timpul tău liber sunt cele strict legate de planul pe care deja l-ai făcut. Nu include în el activități legate de servici și nu permite acestora să interfereze cu timpul tău liber, decât dacă este absolut urgent. Nu fă nici lucrurile pe care le faci de obicei acasă, ci ferește-te de activitățile cotidiene cât mai mult posibil. Schimbă tiparul și caută ceva nou și productiv.

Extinde-ți zona de confort

Fă lucruri pe care nu le-ai mai făcut până acum, pentru a descoperi noi activități care s-ar putea să-ți placă. Dacă există ceva ce ți-ai dorit întotdeauna dar de care nu ai avut timp să te ocupi, acum este momentul potrivit. Fă lucruri care îți plăceau în trecut și pe care nu le-ai mai făcut de mult timp. Reconectează-te cu hobby-urile din trecut sau descoperă altele noi.

Renunță la consumul de media

Măcar pentru o perioadă, închide televizorul, laptopul și telefonul și izolează-te de restul lumii. Știu că e greu, mai ales când jobul tău se află în zona media, dar cu siguranță vei putea sta câteva zile fără tehnologie. Ca să fie lucrurile mai ușoare, du-te undeva unde nu există televizor, internet sau semnal și petrece timpul cu cei dragi sau făcând lucruri care îți sunt pe plac.

Urmărește partea a doua și a treia a acestui articol pentru a afla mai multe sfaturi despre cum să folosești în mod productiv timpul tău liber.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *