Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sunt o pasionată a acestui tip de literatură și încerc să îmi fac timp din când în când pentru a savura o astfel de carte. Atunci când trebuie să fac un drum lung nu îmi lipsește din geantă: în general sunt cărți de dimensiuni reduse și ușor de citit, astfel că nu te plictisești de ele până ajungi la destinație.

Pentru cei care nu știu ce înseamnă acest chick-lit, voi încerca să vă trasez câteva caracteristici specifice acestui gen:

  • sunt cărți girlie, ușor de citit, de cele mai multe ori inspiraționale
  • termenul a apărut prin alăturarea cuvântului chick (termen argotic pentru o fată tânără) și lit (prescurtarea de la literatură)
  • a apărut în 1988 și definea o literatură ușuratică, feminină, de fete

Iată care sunt cele mai importante astfel de cărți și recomandarea mea pentru voi:

1. Sex and the city. Da, faimosul serial de la finalul anilor 90 a avut la bază o carte de acest gen. Și cine poate să le uite pe cele patru prietene: Miranda, Carrie, Samantha și Charlotte? Tocmai diferențele de personalitate dintre cele patru le-a făcut atât de îndrăgite de o audiență foarte vastă.

2. Diavolul se îmbracă de la Prada. A fost scrisă de fosta asistentă a Annei Wintour (redactor șef Vogue), Lauren Weisberg, și a reprezentat un imens succes fiind ecranizată și apreciată la nivel mondial.

3. Ghid de vânătoare și pescuit pentru fete. Mellisa Bank surprinde toate etapele prin care o femeie trece de-a lungul vieții: de la adolescenta rebelă la femeia matura cu îndoieli. Suburban Girl (2007) este numele dat filmului ecranizat după această carte.

4. Jurnalul lui Bridget Jones. Cred că s-a numărat printre primele mele cărți de acest gen citite, dar pe care le-aș reciti mereu cu mare entuziasm. Helen Fielding promite că se va întoarce în acest an cu partea a treia a aventurilor neîndemânaticei Bridget.

5. Sophie Kinsella este autoarea cărții Mă dau în vânt după cumpărături, publicată în anul 2000. A reprezentat un hit al literaturii chick și a fost imediat ecranizată, având-o în rolul principal pe frumoasa Isla Fisher.

Ce astfel de cărți mai cunoașteți și care sunt preferatele voastre?

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *