Search
Generic filters
Exact matches only

Top 5 cărți chick-lit

Sunt o pasionată a acestui tip de literatură și încerc să îmi fac timp din când în când pentru a savura o astfel de carte. Atunci când trebuie să fac un drum lung nu îmi lipsește din geantă: în general sunt cărți de dimensiuni reduse și ușor de citit, astfel că nu te plictisești de ele până ajungi la destinație.

Pentru cei care nu știu ce înseamnă acest chick-lit, voi încerca să vă trasez câteva caracteristici specifice acestui gen:

  • sunt cărți girlie, ușor de citit, de cele mai multe ori inspiraționale
  • termenul a apărut prin alăturarea cuvântului chick (termen argotic pentru o fată tânără) și lit (prescurtarea de la literatură)
  • a apărut în 1988 și definea o literatură ușuratică, feminină, de fete

Iată care sunt cele mai importante astfel de cărți și recomandarea mea pentru voi:

1. Sex and the city. Da, faimosul serial de la finalul anilor 90 a avut la bază o carte de acest gen. Și cine poate să le uite pe cele patru prietene: Miranda, Carrie, Samantha și Charlotte? Tocmai diferențele de personalitate dintre cele patru le-a făcut atât de îndrăgite de o audiență foarte vastă.

2. Diavolul se îmbracă de la Prada. A fost scrisă de fosta asistentă a Annei Wintour (redactor șef Vogue), Lauren Weisberg, și a reprezentat un imens succes fiind ecranizată și apreciată la nivel mondial.

3. Ghid de vânătoare și pescuit pentru fete. Mellisa Bank surprinde toate etapele prin care o femeie trece de-a lungul vieții: de la adolescenta rebelă la femeia matura cu îndoieli. Suburban Girl (2007) este numele dat filmului ecranizat după această carte.

4. Jurnalul lui Bridget Jones. Cred că s-a numărat printre primele mele cărți de acest gen citite, dar pe care le-aș reciti mereu cu mare entuziasm. Helen Fielding promite că se va întoarce în acest an cu partea a treia a aventurilor neîndemânaticei Bridget.

5. Sophie Kinsella este autoarea cărții Mă dau în vânt după cumpărături, publicată în anul 2000. A reprezentat un hit al literaturii chick și a fost imediat ecranizată, având-o în rolul principal pe frumoasa Isla Fisher.

Ce astfel de cărți mai cunoașteți și care sunt preferatele voastre?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *