logo
Generic filters
Exact matches only

Unde poți practica bungee jumping în România

bungee jumping
Sursă foto: dreamstime.com

Bungee jumping este una dintre activitățile care atrage anual un număr tot mai mare de tineri. Adrenalina simțită în timpul saltului este greu de depășit cu vreo altă activitate.

Ideea săriturilor de la înalțime, legat de o coardă elastică, provine de la un trib din Vanuatu. Băieții trebuiau să treacă o probă pentru a deveni cu adevărat bărbați. Ei erau nevoiți să sară dintr-un turn, legați cu liane pe care ei și le aleg din pădure. Acest test este unul al curajului și al inteligenței, deoarece ei trebuiau să aleagă cele mai potrivite liane.

De la tradiția băștinașilor s-a ajuns la bungee jumping-ul din zilele noastre. Câțiva englezi au efectuat prima săritură în 1979 de la aproximativ 250 de metri. Mai apoi această activitate s-a extins în întreaga lume.

Bungee Jumping în România

În România există două locații unde poți face bungee jumping. Una dintre ele este la Cheile Râșnoavei. Acest loc se află la câțiva kilometri de Brașov. Accesul se face din drumul Predeal-Râșnov. Înălțimea de la care sari este de aproape 138 de metri. Și toată viața ta atârnă într-o coardă elastică. Cu toate astea, săriturile sunt destul de sigure, în medie petrecându-se două accidente la 9000 de sărituri.

Alt loc în care poți face bungee jumping este la Barajul Vidraru, în județul Argeș. Punctul de unde sari este la o altitudine de 166 de metri. Fix de pe marginea barajului. Nu ai voie să sari dacă ești sub influența drogurilor sau băuturilor alcoolice, dacă ai probleme cu coloana sau cu ochii. Dacă ești femeie, se adaugă și interzicerea săriturilor femeilor însărcinate.

Tot la Vidraru, pe un pod, se mai poate face o săritură care are 40 de metri. Orientativ, un bloc de 10 etaje are 30 de metri.

În ciuda înălțimii înfricoșătoare, cei care își iau inima în dinți și sar spun că experiența merită orice. Regretul lor apare ziua următoare, când febra musculară își face simțită prezența.

Ce alte locuri știi unde se poate face bungee jumping în România?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *