Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Top 6 semne de inteligență la animale

Cercetările oamenilor de știință au descoperit, de-a lungul timpului, că animalele dispun de o inteligență care adeseori ne uimește. Iată mai jos câteva lucruri interesante referitoare la inteligența celor cu care împărțim planeta:

1. Grupurile de lemuri fură mâncarea oamenilor atunci când aceștia nu se uită

Este un lucru stabilit de cercetătorii de la Duke University, care au realizat o serie de experimente cu lemurii. În acestea s-a descoperit că grupurile mari de lemuri obișnuiesc să urmărească privirea oamenilor, iar când aceștia nu erau atenți, luau pur și simplu mâncarea de pe farfuriile lor.

2. Șobolanii au memorie asemănătoare cu cea a computerelor

Cercetătorii de la International School for Advanced Studies au descoperit că șobolanii au memoria asemănătoare cu cea a computerelor (la fel ca oamenii și păsările) care le permite să recunoască și să reacționeze la diferiți stimuli senzoriali, dar și să adune informații în cursul de derulare al unui proces.

3. Lupii învață mai bine și mai repede decât câinii

Un  experiment a avut în prim-plan 14 lupi și 15 câini (corcituri). Toți au urmărit un câine dresat cum deschidea o cutie de lemn cu labele pentru a găsi mâncare. Ulterior, toți lupii au reușit să deschidă cutia urmând primul exemplu, în timp ce doar 4 câini au dus la bun sfârșit acțiunea.

4. Elefanții asiatici se consolează unii pe alții la nevoie

Consolarea nu este văzută des în lumea animală, deoarece această acțiune necesită empatie. Un grup de 26 de elefanți dintr-o rezervație din Tailanda a fost urmărit mai bine de un an de cercetători, iar aceștia au observat că de fiecare dată când unul dintre ei era speriat sau deranjat de un câine sau un șarpe, ceilalți elefanți se grăbeau spre el și încercau să-l liniștească prin apropiere fizică și sunete vocale.

5. Cintezele se prefac pentru a se împerechea

Este vorba despre specia Cintezeaua Zebră, o pasăre din Australia. Cercetătorii au observat că atunci când este bolnavă, cintezeaua se preface sănătoasă în fața celorlalți, mai ales dacă sunt șanse de a se împerechea.

6. Câinii își amintesc mai bine mirosul oamenilor apropiați decât cel al altor câini

12 câini de diferite rase au fost monitorizați prin scanarea creierului cu rezonanță magnetică în timp ce fiecăruia i s-au prezentat mai multe mirosuri: cel al lui însuși, cel al unui om care locuia în aceeași casă cu el, cel al unui câine nefamiliar și cel al unui om nefamiliar. Creierul câinelui a reacționat la fiecare, dar partea creierului asociată cu emoția a reacționat doar la mirosul omului care locuia în aceeași casă cu el.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *