Top 8 lacuri la mare altitudine

Munții ne-au obișnuit cu peisaje stâncoase, întinderi uriașe de păduri, văi adânci și piscuri falnice. Rareori ne gândim la lacuri atunci când ne fuge gândul la munte, nu-i așa? Dar cele mai spectaculoase priveliști asupra unor întinderi de apă le întâmpinăm la mare altitudine, nu pe plajele mărilor sau oceanelor. Iată mai jos un top al lacurilor aflate la mare altitudine din jurul lumii:

  1. Nevado Ojos del Salado, Argentina
Ojos_del_Salado
Sursa foto:  wikipedia

Se află la 6.390 de metri altitudine deasupra nivelului mării, fiind cel mai înalt corp de apă din lume. Este un lac mic format într-un crater, cu un diametru de 100 m și adâncimea de 10 m.

  1. Lhagba, Tibet
whitecatsg
Sursa foto: Whitecat Sg

Este cel mai înalt lac din Himalaya, fiind situat la o altitudine de 6.358 m, în muntele Everest. Are o lungime de 180 m și o lățime de 50 m.

  1. Changtse, Tibet
changtse_tibet
Sursa foto: Granitepeaker

Tot în Tibet se află și al treilea lac de pe această listă. Se află în vârful Changtse din Himalaya, la 6.216 m altitudine. Dimensiunile sale sunt de 180 pe 230 de metri.

  1. East Rongbuk, Tibet
276333082_da915df370_o-flickr-free
Sursa foto:  Steynard

Se formează doar atunci când zăpada se topește, fiind situat la 6.100 de metri altitudine. Își trage numele de la ghețarul East Rongbuk, care contribuie la formarea sa anuală.

  1. Acamarachi, Chile
lacul-Acamarachi-Chile
Sursa foto: Nataliya Hora

Se află în craterul vulcanului Cerro Aguas Calientes, la altitudinea de 5.950 de metri. Este un lac mic, de circa 10-15 metri în diametru.

  1. Lacul Licancabur, Bolivia/Chile
lac-Licancabur-Bolivia
Sursa foto: Fbxx71

Se află la granița dintre cele două țări, la altitudinea de 5.910 metri. Lacul se află pe partea chiliană, deși jumătate din munte aparține Boliviei.

  1. Aguas Calientes, Chile
Aguas-Calientes-Chile
Sursa foto: Estivillml

Este un alt lac vulcanic, aflat în regiunea Antofagasta, la 5.831 de metri altitudine. Este o atracție pentru turiști datorită priveliștilor splendide care îl înconjoară.

  1. Lacul Ridonglabo, Tibet

Se află la 5.801 m altitudine în Munții Tibetului, fiind format de un ghețar ce se topește constant. Zona este misterioasă și nu există excursii europene organizate oficial în Munții Tibetului, din cauza guvernului care nu permite accesul.

Descoperă mai multe lucruri interesante sau curiozități pe bunadimineata.ro

Reka

Reka

Reka este o persoană mereu în dezvoltare. O plictisește plictiseala și vrea mereu să facă ceva noi și să descopere un subiect bun. A terminat un Master în Relaţii Publice, dar şi-a continuat visul de a deveni scriitoare. Speră ca într-o zi să își publice cartea, care e în curs de finalizare.