logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Top 10 cele mai frumoase trasee de tren din lume

tren

Trenul, sau așa numitul ”Cal de Foc”, după cum amerindienii obișnuiau să denumească bestia de fier care alerga pe cărarea de metal, scoțând aburi pe nări și urlete pe gură, a devenit în prezent unul dintre cele mai căutate mijloace de transport utilizate în vizitarea unora dintre cele mai frumoase locuri din lume. Motivele sunt numeroase. De la bordul trenului, care oferă stabilitate, inspiră siguranță și meticulozitate, turistul se poate lăsa cu ușurință pradă multiplelor peisaje deosebite care aleargă neobosite prin fața ferestrei. În plus, în zilele noastre, trenul este mult mai mult decât un simplu mijloc de transport. Poate fi un palat pe roți, cu dormitoare, cu restaurante, cu baruri, echipate cu tot confortul pe care un turist și-l poate dori într-o călătorie de plăcere.

De la frumusețile impunătoare ale munților din Europa sau America, la exoticele peisaje din Asia sau Africa, trenul oferă experiențe de neuitat, căutate de turiștii din toată lumea. Mai jos, puteți regăsi o listă de 10 trasee cunoscute din întreaga lume, pe care cu siguranță orice turist pasionat de frumusețile mamei-natură trebuie să le experimenteze măcar o dată în viață. Lista nu este gândită într-o anumită ordine, ci reprezintă doar o enumerare care poate fi interpretată liber în funcție de părerile fiecăruia dintre noi.

Trenul Indian-Pacific, Australia

Indian_Pacific_BannerSursă foto: Greatsouthernrail

Numele acestui tren este dat de însuși traseul pe care îl parcurge. Acesta traversează Australia de la vest la est, cu plecare din orașul Perth, de lângă Oceanul Indian, având ca destinație Sidney, oraș lângă Oceanul Pacific. Timp de 4 zile și 3 nopți, traseul oferă turiștilor unele dintre cele mai spectaculoase peisaje, deoarece traversează Munții Albaștri, deșertul Nullarbor și orașe precum Broken Hill sau Kalgoorlie, capitala aurului din Australia. Echipat modern, trenul oferă călătorilor bucătărie, camere, salon și loc de servit masa, cu scopul de a crește confortul călătoriei.

El Tren a Las Nubes, Argentina

https://www.youtube.com/watch?v=lwMGGIj-LPw

Călătoria cu acest tren pe unul dintre cele mai frumoase trasee ale Argentinei îi poartă pe călători pe parcursul a 15 ore și 345 de kilometri dus-întors, la o altitudine maximă de 4 200 m. Pe parcursul traseului, trenul traversează 29 de poduri, 21 de tunele, 13 viaducte și două porțiuni în formă de zig-zag, oferind infinite peisaje care taie răsuflarea. Traseul pornește din orașul Salta, având o oprire în viaductul La Polvorilla, acesta fiind cel mai înalt punct atins, o altă oprire în orașul San Antonio de los Cobres și oprindu-se în final în Puna.

Rovos Rail, Africa de Sud

Acest tren de lux din Africa de Sud oferă mai multe trasee printre frumusețea peisajelor africane, fiecare dintre ele având un circuit aparte și o durată diferită. Cel mai cunoscut dintre aceste trasee este cel care începe din Pretoria și se termină în Cape Town, care străbate munți impresionanți și zone cu podgorii. Fiind unul dintre cele mai luxoase trenuri din lume, acesta rivalizează cu vestitul Orient Express. Saloanele, restaurantele și vagoanele acestui tren sunt special gândite pentru a spori confortul călătoriei, precum și pentru a oferi cele mai bune condiții de contemplare a peisajului năucitor.

Denali Star, Alaska

Pe cât de frumos, pe atât de anevoios este călătoritul prin aspra Alaska. Cu toate acestea, călătoria cu trenul este o opțiune sigură și ușoară pe care o poate alege orice călător pasionat de peisajele deosebite și nemiloase ale ținutului. Traseul acestui tren traversează Parcul Național Denali, probabil una dintre cele mai atrăgătoare destinații turistice ale statului american. Călătoria durează trei ore, începe din orașul Anchorage și se termină în Fairbanks. Pentru o bună contemplare a peisajelor, trenul este dotat cu geamuri largi, care permit desfătarea ochilor cu frumusețile reci ale naturii. De la bordul acestui tren, pot fi admirate vestitele aurore boreale, sau cel mai înalt munte din Statele Unite ale Americii, McKinley (6.194 m).

Maharajas Express, India

Acest tren oferă turiștilor interesați de frumusețile Indiei mai multe trasee care durează câteva zile fiecare și care străbat orașe precum Delhi, Jaipur, Agra sau Ranthambore. Taj Mahal-ul sau rezeervațiile de tigri bengalezi sunt principalele atracții ale acestor trasee. Trenul de lux oferă condiții deosebite și experiențe de neuitat, indiferent de traseul ales.

Rocky Mountaineer, America de Nord

Tunelurile, văile adânci, râurile de munte și lacurile glaciare fac parte din peisajele celor 4 trasee pe care călătorii le pot experimenta prin călătoria cu acest tren. Traseele pornesc din vestul Canadei și se opresc dincolo de impunătorii Munți Stâncoși, în provincia Alberta. Trenul călătorește doar pe parcursul zilei, pentru ca turiștii să nu piardă nimic din peisajele din jur.

Hiram Bingham Express, Peru

Comorile incașe, crestele andine, ruinele de la Machu Pichu, lacul Titicaca și canionul Colca, toate acestea sunt frumuseți ale Peru-ului care pot fi vizitate și admirate în cele 8 zile de călătorie cu trenul sud-american.

Eastern Oriental Express, Malaezia

Probabil unul dintre cele mai exotice trasee din lume, călătoria cu acest tren leagă Singapore (Malaezia) cu Bangkok (Tailanda). Pe parcursul a 4 zile, trenul traversează câmpii întinse cultivate cu orez, plantații de ceai, sătucuri pitorești, jungle tropicale dese, temple de o frumusețe deosebită și faimosul pod de pe râul Kwai.

Transsiberian Express, Europa-Asia

Cu 9288 de kilometri parcurși, cu două continente și 7 fusuri orare traversate, acest traseu este cel mai lung din lume. Acest tren dispune de trei rute deosebite: de la Moscova la Vladivostok și retur, pe parcursul căreia se poate admira frumusețea Siberiei; Transmongolianul, care ajunge până în Beijing; Transmanchurianul, care are ca destinație finală tot Beijing, dar care ajunge din Rusia direct în China, traversând Manciuria.

Danube Express, Ungaria

Cu plecări de la Budapesta fie spre Istanbul, fie spre Berlin, acest traseu oferă o oportunitate minunată de descoperire a Europei de Est. Călătoria printre unele dintre cele mai frumoase orașe ale Europei traversează și teritoriul României, poposind în Sibiu și Sighișoara și traversând Transilvania.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.