Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Top 10 sfaturi de vacanță de la tânărul care a vizitat toate țările lumii

Tuturor ne place să călătorim. Cu toții visăm la vacanțe, la locuri noi de descoperit, singuri, cu familia sau cu prietenii. Mulți dintre noi însă nu avem șansa să ne vedem aceste fantezii devenite realitate. Probleme precum banii sau lipsa de timp apar de cele mai multe ori în calea noastră. Vă vine sau nu să credeți, există însă și oameni care fac din această pasiune unul dintre cele mai importante țeluri din viața lor, oameni care muncesc pentru a vizita cât mai mult, pentru a călători și pentru a admira toate frumusețile lumii.

Una dintre aceste persoane este norvegianul Gunnar Garfos, de 38 ani. Acesta iubește călătoriile și a avut drept scop vizitarea tuturor țărilor lumii. El a vizitat 193 țări, plus Kosovo, Taiwan, Vatican, Palestina și Sahara de Vest.  Deci, dacă există cineva de la care ți-ai dori sfaturi de călătorie în care te poți încrede, cu siguranta el este acela. Am enumerat mai jos cele 10 sfaturi de vacanță date de norvegian, devenit deja celebru pentru realizarea sa.

1. Află variantele de transport

O dată ajuns în aeroportul unui oraș străin, ar fi bine să știi deja cele mai convenabile mijloace de a ajunge la destinația finală, fie ele taxi, bus sau orice altceva. În acest fel, poți să eviți diferitele situații neplăcute în care poți ajunge să plătești mai mult decât trebuie pentru a ajunge acolo unde dorești.

2. Fii la curent cu ratele de schimb

Pentru că în unele țări va trebui să schimbi moneda pe care o ai tu în buzunar, este recomandat să știi de la bun început care este cursul de schimb și la ce cheltuieli te poți aștepta.

3. Ia și bani cash în portofel

Deși cardurile au devenit uzuale în majoritatea țărilor lumii, există și locuri unde nu poți să te folosești de ele, prin urmare trebuie să ai întotdeauna și bani în numerar la tine, pentru a evita situațiile neplăcute.

4. Încearcă mâncarea locală

Una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le ai într-o călătorie este legată de mâncărurile tradiționale. Nu poți să călătorești în America de Sud sau Argentina, spre exemplu, fără să încerci bucatele locale. Pentru mine personal, ar fi o pierdere importantă.

5. Downloadează-ți hărțile înainte să pleci

Pentru că lipsa de orientare este cea mai comună problemă întâlnită de turiști, hărțile regiunii în care tocmai ai ajuns se pot dovedi extrem de folositoare. Iar cu tehnologia modernă de care dispunem în prezent, nu e nimic mai ușor decât să îți descarci toate hărțile în telefon, pentru a putea beneficia de ajutorul lor și în cazul în care nu ai parte de wi-fi.

6. Împarte banii în mai multe locuri

Una dintre cele mai mari nenorociri care ți se pot întâmpla ar fi să te trezești undeva în Asia fără bani. Sau oriunde altundeva. În caz de înșelătorii, furt sau pierdere, este bine să nu rămâi fără toți banii deodată. De aceea, ideal este să îți împarți resursele financiare în mai multe locuri, unde nu se poate ajunge foarte ușor.

7. Nu ține la vedere bani sau alte lucruri valoroase

Nu toată lumea este corectă și cinstită, asta știm deja. Majoritatea celor care călătoresc au avut de a face cel puțin o dată cu astfel de persoane, care caută prin furt sau înșelătorie să te deposedeze de lucrurile de valoare pe care le ai la tine. De aceea, pentru a nu le atrage atenția, ar fi bine ca astfel de lucruri să nu fie la vedere.

8. Printează-ți bilete, programe sau date de contact

Pentru că regulile unelor țări ale lumii cer să arăți și documente în format fizic ale actelor de călătorie, întotdeauna este bine să le ai pe acestea printate. În acest fel, eviți și expunerea la vedere a unor aparate electronice de valoare, precum telefoane, laptopuri sau tablete,

9. Nu uita să iei un adaptor pentru priză

Nu toate țările lumii folosesc același tip de priză, se știe deja. Printre acestea se numără SUA, Marea Britanie, Elveția sau China. Pentru a putea așadar folosi aparatura eletronică pe parcursul șederii în una dintre aceste țări, este bine să ai un adaptor de priză care să îți permită lucrul acesta.

10. Folosește ghiduri pentru a afla unde să NU mergi

Exact, ați auzit bine. Dacă ghidurile îți arată care sunt cele mai vizitate locuri din orașul sau țara respectivă, la fel le arată altor sute sau mii de turiști. Prin urmare, aceasta înseamnă aglomerație, prețuri ridicate, poate chiar și servicii mai proaste. În fiecare oraș există locuri frumoase care nu sunt trecute în broșurile turistice. Trebuie doar să le cauți.

Acestea sunt doar zece sfaturi din poate sutele care circulă pe internet. Probabil că uneori, chiar dacă le respecți pe toate, există șansa ca ceva tot să nu meargă conform planului. Dar tocmai acesta este farmecul unei călătorii: necunoscutul care te așteaptă să îl descoperi dincolo de zona de confort.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *