Search
Generic filters
Exact matches only

Unde faci rezervări online pentru vacanțe pe cont propriu?

Există diverse motive pentru care nu vrei să apelezi la o agenție de turism pentru a-ți planifica vacanța, fie din lipsă de bani, lipsă de încredere sau altele. Dacă îți planifici singur vacanța și cauți să închiriezi o cameră de hotel sau un apartament în regim hotelier, iată câteva dintre cele mai bune site-uri unde poți face asta.

Rezervări în străinătate

În funcție de bugetul pe care îl ai și de specificațiile pe care le dorești într-un loc de cazare, poți folosi cele mai comune site-uri internaționale de rezervări pentru una sau mai multe persoane, poți achita cu cardul sau la fața locului, poți beneficia de oferte și reduceri și poți găsi locația perfectă de cazare pentru vacanța ta, având în vedere multitudinea de opțiuni puse la dispoziţia ta. Câteva dintre cele mai cunoscute site-uri de rezervare online (și cele mai de încredere) sunt următoarele: Booking.com, Airbnb.com, Hotels.com, Galahotels.com, Expedia.com, Venere.com sau Vola.ro. Toate site-urile de acest gen îți oferă opțiunea de a-ți personaliza căutarea prin utilizarea unui formular care să conțină informații precum data sosirii și plecării, numărul de persoane, suma minimă și maximă pe care ești dispus să o plătești pentru cazare, dar și alte opțiuni de căutare.

Caută cel mai bun preț

Înainte să faci o rezervare care ți se pare avantajoasă pe unul dintre site-urile de mai sus, asigură-te că nu o găsești mai avantajoasă în alt site. Te poți folosi de site-uri precum Hotelscombined.com (sau.ro), Hotelscan.com sau  Trivago.com (sau.ro) pentru a compara prețurile pe care un hotel le oferă pe diferite site-uri sau de a compara ofertele a două sau mai multor hoteluri la un loc.

Când nu vrei mai mult de-un pat

Dacă ești foarte tânăr și mergi în vacanță cu gașca, probabil că nu vă doriți foarte mult de la camera în care vă cazați, preferând să păstrați mai mulți bani de alocat pentru distracție. În cazul în care tot ce ai nevoie este de un pat, un duș și-un loc de pus bagajele, poate vrei să optezi pentru un hostel. Deși poți face căutări și pe site-urile menționate anterior, eu îți recomand să te îndrepți spre un site care să se specializeze în rezervări de hosteluri, precum bedandbreakfast.com și bedandbreakfast.eu. Aici vei putea alege dintre hosteluri, hanuri și alte unități de cazare care oferă camere la prețuri mai mici.

Rezervări în țară

Dacă nu ai de gând să ieși din România în vacanța asta, ci să călătorești prin țara noastră, te poți orienta spre site-urile de booking naționale precum turistinfo.ro, cazare.info sau infopensiuni.ro. Aici îți va fi mai ușor să selectezi unitatea de cazare perfectă pentru nevoile tale folosindu-te de același tip de formular ca și la site-urile internaționale, însă aplicat doar la nivelul țării și cu prețuri afișate în lei.

Când știi exact unde vrei să mergi

Nu în ultimul rând, când știi exact orașul în care vrei să mergi și ce anume vrei în materie de cazare în acel oraș, îți recomand să faci o căutare mai specifică. Pe scurt, vizitează site-urile locale de cazare, precum CazareClujNapoca.ro, CazareSibiu.com sau CazareTarguMures.ro, ca să nu te pierzi în detalii inutile. Pe un astfel de site îți va fi mult mai simplu să cauți cazarea potrivită pentru tine și gașca ta, fără să te chinui, pentru că toate unitățile de cazare sunt din orașul pe care vrei să îl vizitezi.

Când îți plănuiești singur vacanța, nu uita să fii atent la toate detaliile, ca să te asiguri că ai cea mai plăcută experiență posibilă.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *