Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Unde să mergem primăvara pe munte?

Sigur simți nevoia să te relaxezi într-un weekend, să pleci câteva zile din aglomerația orașului. Pe timpul primăverii, muntele îți oferă o alternativă foarte bună. Culorile te vor scoate din orice stare stresantă și te vor relaxa imediat. Eu îți voi prezenta câteva posibile idei de trasee medii și ușoare.

Durău – Cabana Fântânele – Cabana Dochia

muntii-ceahlau_46099787Sursa foto:  © Iulianfox

Traseul pornește din localitatea Durău. Cum începi urcarea ți se ivește ocazia să vezi vârful Toaca, cel mai probabil acoperit de nori în această perioadă. Treci pe la cabana Fântânele, de unde ai o frumoasă perspectivă asupra muntelui și a peisajelor din jur. Odată ajuns la Cabana Dochia (1750 metri) te vei bucura de priveliștea deosebită, mai ales pe timp de toamnă, și de posibilitatea să urci pe vârful Toaca (1904 metri). Traseul are o diferență de nivel de aproximativ 1000 de metri, durează în jur de 3 ore jumătate și are un grad de dificultate mediu.

Bușteni – Cabana Diham

Muntii-bucegi_49720381Sursa foto: © Catalina Zaharescu Tiensuu

Alt traseu care te va impresiona prin peisajele deosebite este cel ce pleacă din Bușteni, trece pe lângă Căminul Alpin și Cabana Gura Dihamului și ajunge la Cabana Diham. Aceasta se află la 1320 de metri, iar traseul durează 3-4 ore. Cabana este deschisă turiștilor pe tot parcursul anului. Iarna este un loc în care se adună pasionații de schi.

Arieșeni – Vârful Bihor

varful-cucurmata-mare_61318939Sursa foto: © Serban Enache

Se pornește din Arieșeni, se ține drumul până la intersecția cu Muzeul Etnografic Pătrăhăitești, de unde se continuă pe drumul forestier ce urcă pe munte. Vârful Bihor (1849 de metri) îți oferă o priveliște deosebită asupra lanțului Apuseni, acesta fiind și cel mai înalt punct al Occidentalilor. Traseul poate continua prin Valea Cepelor, durează în jur de 6 ore, are o distanță de 18 kilometri, diferența de altitudine de aproape 800 de metri și singurul element dificil îl reprezintă distanța.

Câmpulung Moldovenesc – Cabana Rarău 

muntii-rarau_32479078Sursa foto: © Editor77

Punctul de plecare este gara Câmpulung Moldovenesc Est. De aici începe o călătorie prin zona mărginașă a orașului (plină cu case) și se continuă pe un drum forestier prin pădure. Toamna, acest peisaj este unul deosebit întrucât pădurea este una de amestec, astfel că apar culorile specifice anotimpului. Odată ajuns la cabană poți începe o călătorie pe lângă Pietrele Doamnei și să ajungi pe Vârful Rarău (1651 de metri). Traseul este unul ușor și durează 4-5 ore.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *