Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
cafea-in-oras_30631636
cafea-in-oras_30631636

Unde ai parte de cele mai frumoase City Break-uri toamna aceasta

Toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri. Fiind perioada recoltei, în care toată lumea se pregătește pentru iarnă, ca și turist te poți bucura de ce are natura mai bun și mai proaspăt – mere culese direct din pom, struguri copți sau pere nătăflețe. De asemenea, toamna este anotimpul perfect pentru călătorit, atât pentru cei care vor să fugă de ea, cât și pentru cei care vor să se bucure de peisaje inedite, tomnatice. Astfel, ne-am gândit să îți pregătim top 3 cele mai frumoase orașe în care vei putea avea parte de un city break inedit toamna aceasta!

Riga, Letonia

riga_68258091

Sursa foto © Lovedoodle

Fostă Capitală Europeană a Culturii în 2014, Riga este printre cele mai bune variante de city break pentru toamnă. Ținând cont de îmbinarea armonioasă a arhitecturii vechi, cu multe clădiri aflate în patrimoniul UNESCO, și a celei noi, în stil art-nuveau. De fapt, Riga are o cultură bogată de mai bine de 800 de ani, ceea ce face din acest oraș, unul ideal pentru cei pasionați de istorie. Tot perfect este și pentru cei pasionați de gastronomie, cu atât mai mult, cu cât toamna e anotimpul recoltei, iar orașul abundă în piețe de fermieri cu tot felul de alimente și preparate specifice. În plus, toamna poți vizita și peisajele care înconjoară orașul, urmând ca mai apoi să te relaxezi într-o saună, deseori întâlnite în zonă.

Toscana, Italia

toscana_48002856

Sursa foto © Krisztian Miklosy

Festivalele Sagre, totodată cunoscute și ca Festivalul Recoltei, adună anual mii de turiști în Toscana. Data acestuia se schimbă de la an la an, însă dacă plănuiești un city break în zonă, cea mai bună perioadă este mijlocul lunii septembrie până la începutul lunii octombrie (inclusiv). În cazul în care reușești să ajungi în această perioadă, vei fi cel mai câștigat – temperaturile nu sunt nici ridicate, nici scăzute, ci optime, iar recolta de struguri, ciuperci, castane și dovlecei este proaspătă. Pe de altă parte, tradiția Vendemmia este un alt reper gastronomic, la care poate participa oricine, prin culesul viilor din care se va face cel mai fin și uleios vin de Toscana. Tot în cadrul acestei tradiții se caută și trufele, ciupercile extrem de valoroase care dau o savoare inconfundabilă oricărei mese.

Lisabona, Portugalia

lisabona_29525765

Sursa foto © Ekalinina

Toamna este cel mai potrivit anotimp pentru a face o vizită în Lisabona. Soarele încă strălucește, temperatura este optimă, turiștii nu mai fac aerul irespirabil, iar financiar vorbind, capitala Portugaliei este cea mai accesibilă în această perioadă a anului. Dacă te grăbești, în perioada 10-14 septembrie vei putea participa la Festivalul International de Film de Groază din Lisabona. Pe de altă parte, dacă industria modei te încântă, în perioada 10-12 octombrie va avea loc ModaLisboa, Săptămâna Modei din Portugalia, eveniment care adună anual peste 40,000 de participanți și 500 de jurnaliști.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *