Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
viena-toamna
viena-toamna

Viena – atracție turistică pe timp de toamnă

Vara a trecut repede și, deși ne-am planificat ca anul acesta să petrecem o perioadă din vacanță sau din concediu pe tărâm austriac, timpul nu a fost tocmai de partea noastră. Viena este incredibilă în timpul verii – imaginează-ți parcurile perfect organizate în Schönbrunn sau Palatul Belvedere, plin de flori, sculpturi și fântâni. Sau, ce ai spune despre o perioadă de relaxare pe Donauinsel ori câteva plimbări în Parter? Toate acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți realiza pe timp de vară în Austria, însă dacă nu ai găsit timpul necesar pentru a vizita capitala, o poți face și acum, la final de toamnă.

Ce să faci în Viena pe timp de toamnă

Parcurile rămân o foarte bună alegere pe timp de toamnă. În această parte a anului, totalitatea peisajelor se schimbă într-unele mult mai frumoase, pline de frunze colorate în copacii care, pe zi ce trece, rămân din ce în ce mai goi. În cazul în care nu vei avea norocul să dai peste o vreme relativ bună ci, dimpotrivă, ai de-a face cu ploaie și alte precipitații, nu ai de ce să își faci griji – există o serie de alte atracții interioare în oraș. Unul dintre aceste exemple este reprezentat de numeroase muzee sau Stephansdom, pentru a le numi doar pe cele mai populare dintre ele.

Vremea în Viena pe timp de toamnă

Vremea este, probabil, cea mai mare preocupare atunci când analizezi o vizită în Viena, pe timp de toamnă. În ceea ce privește temperaturile, Viena are o climă destul de ușoară, întrucât încă se simte, relativ bine, căldura de după-amiază. În unele zile, Viena poate să te întâmpine cu furtuni destul de puternice. Ploaia este foarte comună, însă pentru mulți oameni, mersul pe jos pe timp de toamnă se simte mult mai plăcut, comparativ cu aceeași activitate pe timp de vară fierbinte. În general, dacă poți tolera ploaia ocazională sau vântul, nu ai de ce să te temi de vremea din Viena de-a lungul perioadei de toamnă. Muzeele sunt încă prezente acolo.

Per total, Austria rămâne o destinație turistică fabuloasă și o foarte bună alegere, indiferent de anotimp. Vara, toamna, iarna la schi sau primăvara pentru a te bucura de renașterea naturii, oricare dintre aceste sezoane sunt perfecte în orice situație. Tot ceea ce îți rămâne acum de făcut este să îți pregătești bagajul și să găsești biletul perfect pentru tine.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *