Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Benzilor Desenate – 5 Mai

benzi desenate

La nivel internațional, pe data de 5 mai se sărbătorește Ziua Benzilor Desenate, deoarece în anul 1895 a apărut, într-un supliment al unui ziar american, primul personaj de benzi desenate, care a purtat numele de „The Yellow Kid”.

Ziarul îi aparținea lui Joseph Pulitzer, cel care avea să pună bazelele premiului care îi poartă numele, însă cel care a creat personajul s-a numit Richard F.Outcault. După un timp Outcault a întrerupt colaborarea cu ziarul New York World deținut de Pulitzer și a încercat să continue povestea personajului în altă parte, însă datorită faptului că nu reușit să primească drepturile de autor pentru creația lui, „Copilul galben” a început să apară deodată în două publicații. Chenarele din benzile desenate care arată precum un balon și care conțin replicile personajelor sunt tot creația lui Outcault.

Personajul lui a apărut chiar și lângă caracterele create de cei de la Marvel.

Tot în această zi, se celebrează Ziua Internațională a igienei mânilor. Conform Organizației Mondiale a Sănătății până la 80% din bolile infecțioase se transmit cu ajutorul mâinilor. Igiena corespunzătoare a mânilor este un mijloc sigur de prevenire a bolilor respiratorii, digestive, a hepatitei A sau a gripei sezoniere astfel că spălarea mâinilor într-un mod corespunzător ar trebui să fie un obicei cât mai des întâlnit în cazul fiecăruia dintre noi.

Chiar dacă pare un lucru banal, la nivel planetar, mulți oameni ajung să se îmbolnăvească grav și chiar să decedeze în cele din urmă pentru simplul motiv că nu se spală pe mâini fie din lipsa posibilităților, fie din alte cauze.

În România, aproape în fiecare an se realizează campanii care să educe mai ales copii în acest sens, însă acest lucru nu este îndeajuns pentru că obiceiul de a avea o igienă corectă ar trebui să fie inoculat prin educație de către membrii familiei și de instituțiile de învățământ.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *