Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ziua Bikinilor – 5 iulie

Astăzi celebrăm inventarea bikinilor, această piesă vestimentară făcută celebră în lume de sexul frumos. Mulțumirile femeilor, dar și ale bărbaților, trebuie să se îndrepte către Louis Reard, un designer vestimentar francez care a inventat bikini în 1947.

Să nu credeți că este o simplă coincidență faptul că Ziua Bikinilor este stabilită în Iulie. Este una dintre lunile de vară care permit etalarea pe plajă a acestei piese vestimentare. De aceea, doamnelor și domnișoarelor, împachetați-vă cei mai frumoși bikini din garderobă și îndreptați-vă către cea mai apropiată plajă. Bărbați, tot plaja trebuie să fie și destinația noastră, cu o singură excepție: noi trebuie doar să-i admirăm, nu să-i purtăm.

Tot azi sărbătorim și Ziua Persoanelor Dependente de Muncă. Da, ați citit bine: dependente de muncă. Denumirea în engleză a acestei zile este ”Work-a-holics Day”, azi fiind sărbătoriți cei care nu se pot dezlipi nicidecum de muncă. Ba mai mult, le place atât de mult încât lucrează și în sărbători și în weekenduri. Sunt practic dependenți, la fel cum majoritatea dintre noi suntem dependenți de leneveală. Ar trebui să stabilim o zi în care să celebrăm și leneveală, apropo, în caz că nu există deja.

Nu există încă o definiție medicală a acestei condiții de dependență de muncă, deși sunt recunoscute anumite forme de stres și de tulburări obsesiv-compulsive. Dependența de muncă nu înseamnă automat și faptul că aceste persoane muncesc din greu. Nu vă lăsați înșelați de aparențe. De fapt, dependenții de muncă simt pur și simplu nevoia de a fi ocupați tot timpul, ajungând să facă lucruri care nici măcar nu le intră în atribuții, din dorința de a nu sta degeaba. Mai mult decât atât, dependenții de muncă sunt de obicei ineficienți, din simplul motiv că nu se concentrează pe productivitate, ci pe ocuparea timpului cu orice lucru le cade la îndemână.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *